Bursa încheie o săptămână cu „verde” pe linie

Bursa încheie o săptămână cu „verde” pe linie

Sursa foto: Patchakorn Phom-in | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 aug 2021

Toate cele 5 sesiuni de tranzacționare de la BVB ale săptămânii au fost pozitive, cu indicele BET urcând din maxime în maxime.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Debutul de săptămână de la a fost marcat la Bursa de Valori București de o veste bună, respectiv decizia agenției de evaluare financiară FTSE Russell de includere în indicele său pentru piețe emergente a 2 acțiuni românești. Este o știre care a păstrat suflu pe întregul interval, investitorii alimentând constant cu ordine de cumpărare o piață care a bătut noi valori record.

Una din protagonistele promovării, acțiunea OMV Petrom (SNP), abia în ultima ședință și-a îngăduit o corecție, de 1,09%, după o creștere furibundă. Cotația a închis la prețul de 0,4550 lei/acțiune o sesiune în care au cumulat schimburi de 4,75 milioane lei. Titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), celelalte incluse în indicele FTSE, au mai adăugat 0,92% în impulsul de creștere, până la prețul de 1,0980 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,97 milioane lei.

Acțiunile Vifrana cad la bursă după ce compania a venit cu pierderi semestriale CITEȘTE ȘI Acțiunile Vifrana cad la bursă după ce compania a venit cu pierderi semestriale

Piața a pierdut ceva din lichiditatea pe care efervescența începutului de săptămână a adus-o. Rulajul pieâei de acțiuni a fost de 40,88 milioane lei (8,29 milioane euro), asigurat în proporție de peste un sfert de tranzacțiile în valoare de 11,61 milioane lei cu acțiuni Banca Transilvania (TLV). Titlurile instituției de credit au crescut cu 1,00%, până la prețul de 3,0300 lei/acțiune, care conferă emitentului o capitalizare bursieră de 17,38 miliarde lei (3,52 miliarde euro).

Inedit în top 3 tranzacționare, cu transferuri însumând 3,68 milioane lei, titlurile Transport Trade Services (TTS) au urcat cu 2,71%, până la prețul de 20,85 lei/acțiune care este încă în nteriorul coridorului de preț al ofertei publice de listare închisă la începutul lunii iunie.

Alumil Rom Industry își majorează afacerile semestriale cu o treime. Acțiunile cresc la bursă CITEȘTE ȘI Alumil Rom Industry își majorează afacerile semestriale cu o treime. Acțiunile cresc la bursă

Tot în nota pozitivă a săptămânii, titlurile MedLife (M) au avut un salt de 6,48%, până la prețul de 17,25 lei/acțiune, pe transferuri de 2,83 milioane lei în ziua publicării raportului financiar semestrial care indică o creștere cu 58% a cifrei de afaceri în prima jumătate a acestui an.

Sunt mișcări care au tras în sus piața în ansamblul ei: +0,59% pentru indicele compozit BET Plus, +0,07% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.746,87 puncte, -0,23% pentru indicele energetic BET-NG și +0,59% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.389,58 puncte se află pe un nou maxim.

Bursa încheie o săptămână cu „verde” pe linie

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au staționat la prețul de 1,8240 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,02 milioane lei. Un reper al schimburilor de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Romgaz Mediaș (SNG) care au avansat cu 0,62%, până la prețul de 32,70 lei/acțiune, și de titlurile Impact Developer & Contractor (IMP) care au câștigat 2,9400 lei/acțiune, până la prețul de 0,7000 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast
tts