Bursa – la a 5-a zi consecutivă de scăderi

Bursa – la a 5-a zi consecutivă de scăderi
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 iun 2023

Cu acțiunile Fondului Proprietatea sub presiune la vânzare, indicele principal de la BVB este pe un puseu negativ constant.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cu lichiditățile direcționate către oferta publică primară de la Hidroelectrica, bursa locală găsește puține argumente pentru susținerea cotațiilor sau realizarea unor volume mai consistente. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 29,56 milioane lei (5,96 milioane euro), cu cea mai tranzacționată acțiune, cea a Băncii Transilvania (TLV), adunând schimburi de 5,10 milioane lei, într-o zi în care cotația a staționat la nivelul de 19,30 lei/acțiune.

A 2-a activitate a sesiunii, în echivalent 2,82 milioane lei, s-a înregistrat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au coborât cu 0,52%, până la prețul de 1,8980 lei/acțiune. Profesioniști ai pieței au indicat în discuții cu Profit.ro că evoluția acestor titluri reprezintă un barometru despre felul în care se cotează în tranșa instituționalilor oferta Hidroelectrica.

EXCLUSIV Listarea Hidroelectrica de către FP dă o gură de oxigen și Guvernului - poate primi în jur de jumătate de miliard de lei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Listarea Hidroelectrica de către FP dă o gură de oxigen și Guvernului - poate primi în jur de jumătate de miliard de lei

În piața dominată de prudență, titlurile Bittnet Systems (BNET) și-au croit loc pe podiumul tranzacțiilor, cu transferuri însumând 2,51 milioane lei. Cotația companiei de IT listată în anul 2015 a închis în stagnare, la nivelul de 0,2900 lei/acțiune. Interes a existat și pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au avansat cu 0,32%, până la prețul de 12,42 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,30 milioane lei.

Titlurile principalilor producători de energie au adunat tranzacții apropiate de reperul de 2 milioane lei, toate simbolurile având deviații mai mici deun procent: -0,90%, până la prețul de 0,4852 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), +0,12%, până la prețul de 43,45 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN) și +0,36%, până la prețul de 41,95 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG).

DOCUMENT Intervenționismul guvernamental, principala sursă de risc pentru Hidroelectrica CITEȘTE ȘI DOCUMENT Intervenționismul guvernamental, principala sursă de risc pentru Hidroelectrica

Sunt mișcări care au dat direcția generală a pieței, în linia unor deprecieri ușoare: -0,43% pentru indicele compozit BET-XT, -0,95% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul 48.415,40 de puncte, -0,38% pentru indicele energetic BET-NG și -0,35% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 11.956,95 de puncte este un impuls de scădere ce a ajuns la a 5-a ședință consecutivă.

Bursa – la a 5-a zi consecutivă de scăderi

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica