Bursa pierde jumătate de procent. Tranzacțiile cu acțiuni coboară sub reperul de 20 milioane lei

Bursa pierde jumătate de procent. Tranzacțiile cu acțiuni coboară sub reperul de 20 milioane lei

Sursa foto: Pressureua | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 aug 2022

Într-o zi foarte agitată pe bursele europene, investitorii de la BVB nu s-au activat, iar lichiditatea a fost la cote foarte slabe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce în ziua precedentă a atins un maxim de la declanșarea conflictului din Ucraina, indicele german DAX40 a suferit pe bursa de la Frankfurt o cădere de peste 300 de puncte, declinul fiind de 2-3 ori mai mare decât cel al indicilor principali de la New York.

Acesta este contextul în care și la Bursa de Valori București am consemnat o sesiune negativă, în care indicele compozit BET-XT a pierdut 0,57% și indicele reprezentativ BET a pierdut 0,54%, până la nivelul de 12.580,44 pucnte, unde nu a schimbat cu nimic tabloul tehnic, cu o evoluție pe termen scurt (momentum) ușor ascendentă, așa cum este evidențiată pe graficul atașat.

Bursa pierde jumătate de procent. Tranzacțiile cu acțiuni coboară sub reperul de 20 milioane lei

Totuși, investitorii din piața locală nu s-au conectat la sesiunea agitată din piața europeană și acest lucru s-a văzut la nivelul volumelor. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 19,77 milioane lei (4,05 milioane euro), cu cea mai tranzacționată acțiune, cea a OMV Petrom (SNP), ce s-a corectat cu 0,31%, până la prețâul de 0,4845 lei/acțiune, adunând schimburi de numai 4,97 milioane lei.

Prefab – reducere drastică a profitului net semestrial. Compania reclamă „involuții economice” la nivel mondial CITEȘTE ȘI Prefab – reducere drastică a profitului net semestrial. Compania reclamă „involuții economice” la nivel mondial

Aceasta a fost urmată de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au staționat la prețul de 1,9500 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 4,24 milioane lei. Este o ancorare ce a permis indicelui BET-FI al fondurilor închise de investiții să supraperformeze pieței, cu un declin de 0,28%, până la nivelul de 51.348,31 puncte.

Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități a suferit un recul de 0,75%, tras în jos și de deprecierea de 1,50%, până la prețul de 49,20 lei/acțiune, a titlurilor Nuclearelectrica (SNN), care au cumulat volume echivalente cu 1,15 milioane lei.

La capitolul acțiunilor bancare, unde titlurile Băncii Transilvania (TLV) reintră mâine la tranzacționare după suspendarea realizată în vederea consolidării acțiunii, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au scăzut cu 2,98%, până la prețul de 14,34 lei/acțiune, iar titlurile grupului austriac Erste (EBS) au coborât cu 3,75%, pe tranzacții de 1,73 milioane lei, reflectând evoluția de pe piața principală din Viena și climatul de aversiune la risc din centrul Europei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
erste
nuclearelectrica