Bursa pierde o treime de procent. Volumele sunt mici

Bursa pierde o treime de procent. Volumele sunt mici

Sursa foto: Seemitch | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 20 apr 2023

Fără a compromite din punct de vedere tehnic impulsul ascendent pe termen scurt, indicele BET este la a 2-a sesiune consecutivă de corecții ușoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Bursele dezvoltate au avut o zi de corecții ușoare, contextul de ponderare a expunerilor pe acțiuni aducând o sesiune „roșie” și la BVB, în contextul unei lichidități slabe, în linia perioadei. Rulajul pieței de acțiuni a fost de 34,33 milioane lei (6,96 milioane euro), inclusiv prin aportul unui transfer special de pe segmentul deal, în valoare de 5,97 milioane lei, cu acțiuni Banca Transilvania (TLV).

În piața reglementată, în contextul unor schimburi însumând 4,34 milioane lei, titlurile celei mai mari instituții de credit roimânești au staționat la prețul de 19,49 lei/acțiune care conferă emitentului o capitalizare bursieră de 13,79 miliarde lei (2,79 miliarde euro). Tot la capitolul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au avansat cu 0,24, până la prețul de 2,0950 lei/acțiune, pe transferuri de 9,64 milioane lei.

De ce au căzut peste noi scumpirile. Expansiunea monetară combinată cu reducerea ofertei sunt sursa inflației, spune un economist britanic. „Naționalizarea” piețelor de bonduri a distrus cel mai bun radar CITEȘTE ȘI De ce au căzut peste noi scumpirile. Expansiunea monetară combinată cu reducerea ofertei sunt sursa inflației, spune un economist britanic. „Naționalizarea” piețelor de bonduri a distrus cel mai bun radar

Aprecierea titlurilor societății care a anunțat vânzarea participației la Enel a influențat un câștig de 0,13% a indicelui de profil BET-FI care a închis la nivelul de 50.891,56 puncte, dar nu a împedicat un declin la nivelul pieței în ansamblu. Acesta a fost mai pronunțat pe indicele energetic BET-NG ce a suferit un recul de 0,47% și de 0,33% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.425,83 de puncte păstrează intactă secvența pozitivă pe termen scurt, evidențiată pe graficul atașat.

Bursa pierde o treime de procent. Volumele sunt mici

În linie cu direcția pieței, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,56%, până la prețul de 0,4952 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a zilei, de 4,01 milioane lei.

În rest, reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit de un certificat emis de BRK Financial Group și având indicele american Dow Jones Industrial Average (BKDOWTLD9), dar și de alte 3 acțiuni ce au avut mișcări divergente: -1,08%, până la prețul de 12,84 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), -1,19%, până la prețul de 45,65 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN) și +3,17%, până la prețul de 0,6190 lei/acțiune, pentru titlurile TeraPlast Bistrița (TRP).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
teraplast
nuclearelectrica