Bursa pierde un procent. Predilecție pentru tranzacțiile cu acțiuni bancare

Bursa pierde un procent. Predilecție pentru tranzacțiile cu acțiuni bancare

Sursa foto: Yurii Tymchuk | Dreamstime.com

scris 6 apr 2022

A 2-a sesiune a săptămânii a fost de negativă din punctul de vedere al dinamicii cotațiilor, în aceeași notă de lichiditate slabă care a caracterizat debutul acestei luni.

Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.

Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central, Nordis Group și SIF Banat-Crișana, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI

La New York Stock Exchange am consemnat corecții consistente, indicele S&P500 coborând sub reperul de 4.700 de puncte, context în care și la Bursa de Valori București tendința a fost descendentă. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) au suferit un recul de 2,76%, până la prețul de 2,4700 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 6,87 milioane lei.

Tot pe segmentul bancar, titlurile grupului Erste (EBS) au scăzut cu 5,11%, pe transferuri de 3,34 milioane lei, iar titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) s-au depreciat cu 1,38%, până la prețul de 17,20 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 1,00 milioane lei.

DECIZIE Hidroelectrica se listează la Bursă, după mulți ani de așteptare CITEȘTE ȘI DECIZIE Hidroelectrica se listează la Bursă, după mulți ani de așteptare

Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 28,85 milioane lei (5,83 milioane euro) și numărul redus al ordinelor de cumpărare a antrenat un declin la nivelul întregii burse: -0,93% pentru indicele compozit BET-XT, -0,56% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.896,90 puncte, -0,48% pentru indicele energetic BET-NG și -0,95% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.726,48 puncte, se află cu puțin deasupra unei confluențe între mediie mobile exponențiale de viteză în proporții Fibonacci, respectiv cea de 55 de zile (EMA55) și media de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa pierde un procent. Predilecție pentru tranzacțiile cu acțiuni bancare

Titlurile OMV Petrom (SNP) au staționat la prețul de 0,4730 lei/acțiune, pe o activitate de 3,06 milioane lei. Reperul unor volume echivalente 1 milion de lei a mai fost depășit de 3 simboluri cu închideri de direcții și amplitudini ale deviațiilor diferite: -3,21%, până la prețul de 0,7840 lei/acțiune, pentru titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), +0,24%, până la prețul de 2,1100 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP) și -0,92%, până la prețul de 21,55 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
erste
teraplast