Bursa rămâne în 2 emitenți înainte de vacanța de Crăciun

Bursa rămâne în 2 emitenți înainte de vacanța de Crăciun
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 dec 2022

Doar acțiunile Fondul Proprietatea și OMV Petrom au avut o lichiditate decentă la cota BVB înainte de o pauză de 3 zile de tranzacționare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raliul lui Moș Crăciun așteptat în piețele financiare internaționale a întârziat să vină și chiar, dimpotrivă, ultimele sesiuni au fost dominate de presiune la vânzare atât în SUA, cât și în Europa. La Bursa de Valori București, investitorii manifestă ezitare la cumpărare. Totuși, impulsul de revenire este intact din punct de vedere tehnic.

Impasul se vede mai ales la nivelul lichidității. Ultima sesiune înainte de mini-vacanța de Crăciun a avut un rulaj de numai 20,36 milioane lei (4,15 milioane euro), și acela asigurat în proporție de peste jumătate de primii 2 emitenți.

Oferta de titluri de stat pentru populație adună plasamente de 336 milioane euro, mai mult decât la precedentele două exerciții. Forțare de final în ultima zi a ofertei CITEȘTE ȘI Oferta de titluri de stat pentru populație adună plasamente de 336 milioane euro, mai mult decât la precedentele două exerciții. Forțare de final în ultima zi a ofertei

Este vorba de titlurile Fondului Proprietatea (FP) care au avansat cu 0,24%, până la prețul de 2,0850 lei/acțiune, pe transferuri de 7,15 milioane lei, și de cele ale OMV Petrom (SNP) care s-au depreciat cu 0,33%, până la prețul de 0,4560 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 4,70 milioane lei. Sunt companiile protagoniste ale tranzacției acestei luni de pe piața de capital când Fondul a vândut pentru suma de 764,14 milioane lei (154,95 milioane euro) un număr de 1,77 miliarde de acțiuni ale companiei petroliere, reprezentând 2,85% din capitalul social al acesteia.

În rest, niciun alt emitent de la cota BVB nu a depășit un prag al schimburilor de 1 milion de lei. Piața a fost fără direcție la nivelul indicilor. Astfel, indicii sectoriali au avut închideri în oglindă, respectiv -0,41% pentru indicele energetic BET-NG și +0,41% pentru indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la nivelul de 51.032,22 de puncte. Indicele repreezentativ BET a avut un declin modest, de 0,13%, până la nivelul de 12.147,12 puncte.

Bursa rămâne în 2 emitenți înainte de vacanța de Crăciun

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea