Bursa rămâne în 3 emitenți

Bursa rămâne în 3 emitenți

Sursa foto: Vasakna | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 24 apr 2023

Indicele BET a câștigat o treime de procent, dar pe o lichiditate foarte mică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piețele de acțiuni internaționale au început săptămâna de tranzacționare într-o notă de ezitare, în care indicii au avut deviații mici față de nivelurile de referință de vineri și simbolurile au înregistrat evoluții neconcludente, de sens contrar.

Climatul marcat de nehotărâre s-a răsfrânt la Bur sa de Valori București în primul rând printr-o diminuare a activității, investitorii preferând să nu ia poziții decisive. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 15,45 milioane lei (3,13 milioane euro), cu cea mai tranzacționată acțiune, cea a OMV Petrom (SNP) – care a câștigat 0,24%, până la prețul de 0,4950 lei pe unitate, adunând schimburi de doar 4,61 milioane lei.

Farmaceutica Remedia acordă întregul profit din 2022 sub formă de dividende. Vin bani și din câștigul anului de pandemie CITEȘTE ȘI Farmaceutica Remedia acordă întregul profit din 2022 sub formă de dividende. Vin bani și din câștigul anului de pandemie

În afară de aceasta, au mai fost numai 2 titluri care au depășit pragul unor schimburi de 1 milion de lei, respectiv cele ale Fondului Proprietatea (FP) care au avansat cu 0,24%, până la prețul de 2,0950 lei/acțiune, și cele ale Nuclearelectrica (SNN) ce au crescut cu 0,88%, până la prețul de 45,95 lei/acțiune.

Volumele au fost neașteptat reduse, sub reperul de 700.000 de lei, chiar și pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care a vândut obligațiuni în valoare de 500 milioane euro și pentru care în piață sunt deja interpretări că au fost plasate la un cost ridicat, având în vedere dobânzile pe moneda unică europeană.

Artego Târgu Jiu distribuie un dividend mai mare decât cel propus în convocatorul inițial. Randament de peste 5% CITEȘTE ȘI Artego Târgu Jiu distribuie un dividend mai mare decât cel propus în convocatorul inițial. Randament de peste 5%

Dincolo de slăbiciunea pieței dată de volume, indicii au avut pe linie traiectorii pozitive: +0,32% pentru indicele compozit BET-XT, +0,08% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.815,58 de puncte, +0,36% pentru indicele energetic  BET-NG și +0,34% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.438,71 de puncte este indicat pe grafic drept testând media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa rămâne în 3 emitenți

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
obligatiuni