Bursa recuperează un procent după declinul care a adus-o la minimul ultimelor 4 luni. Tranzacții de 50 milioane lei

Bursa recuperează un procent după declinul care a adus-o la minimul ultimelor 4 luni. Tranzacții de 50 milioane lei

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 iul 2022

Aprecieri importante pe acțiunile OMV Petrom și Banca Transilvania au determinat o ședință pozitivă la BVB.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În contextul unui raliu la New York Stock Exchange, care a readus indicele S%P500 peste nivelul de 3.850 de puncte, și Bursa de Valori București a închis săptămâna cu o sesiune „verde”. Indicele compozit BET-XT a urcat cu 0,81%, iar indicele reprezentativ BET a avut o revenire de 0,97%, până la nivelul de 12.033,40 puncte, fără a fi schimbat secvența puternic descendentă pe termen scurt, care a doborât bursa până la cele mai coborâte valori de la jumătatea lunii martie și până în prezent.

Bursa recuperează un procent după declinul care a adus-o la minimul ultimelor 4 luni. Tranzacții de 50 milioane lei

Cu multe cotații închizând sub nivelurile de referință ale ședinței precedente, ziua nici nu ar fi fost pozitivă fără aprecierile consistente pe 2 emitenți cu procentaj important în structura indicelui celor mai tranzacționate acțiuni românești. Astfel, titlurile OMV Petrom (SNP) au avut un salt de 2,69%, până la prețul de 0,4775 lei/acțiune, pe transferuri de 10,59 milioane lei, iar titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avut o recuperare de 1,32%, până la prețul de 1,9960 lei/acțiune, în contextul unor schimburi de 8,66 milioane lei.

Lightyear, platformă de tranzacționare ce rivalizează cu Robinhood, țintește România, împinsă și de magnatul Richard Branson CITEȘTE ȘI Lightyear, platformă de tranzacționare ce rivalizează cu Robinhood, țintește România, împinsă și de magnatul Richard Branson

Piața în ansamblul ei s-a ameliorat și prin prisma lichidității. Rulajul pieței de acțiuni s-a ridicat la 50,09 milioane lei (10,14 milioane euro), semnificativ peste media perioadei, în primul rând prin aportul tranzacțiilor de 16,95 milioane lei pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), care s-au retras cu 0,10%, până la prețul de 1,9980 lei/acțiune.

La același capitol al fondurilor închise de investiții, al cărui indice BET-FI a pierdut 0,67%, până la nivelul de 49.870,59 puncte, titlurile SIF Oltenia (SIF5) s-au depreciat cu 0,26%, până la prețul de 1,9200 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,44 milioane lei, iar titlurile SIF Banat Crișana (SIF1) au coborât cu 0,42%, până la prețul de 2,3900 lei/acțiune, pe o activitate de 1,24 milioane lei.

Transgaz caută asigurător pentru sănătatea salariaților. Polița este estimată la aproape 7 milioane de euro CITEȘTE ȘI Transgaz caută asigurător pentru sănătatea salariaților. Polița este estimată la aproape 7 milioane de euro

De asemenea, în piața deal, singurul transfer special, în valoare de 2,38 milioane lei, s-a realizat pe acțiunile SIF Muntenia (SIF4). Până pe data de 27 iulie, emitentul derulează o ofertă publică de răpscumpărare care vizează achiziționarea a 23,54 milioane de acțiuni proprii, reprezentând 3% din capitalul social.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
sif muntenia
omv petrom
fondul proprietatea
digi
sif oltenia