Bursa românească – a 5-a sesiune consecutivă de creșteri

Bursa românească – a 5-a sesiune consecutivă de creșteri

Sursa foto: Alexandersikov | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 7 dec 2021

Indicele BET a recuperat cea mai mare parte a șocului vânzărilor din 26 noiembrie.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, ING Bank, Institutul de Studii Financiare, Grupul Nordis, SIF Banat-Crișana, SIF Muntenia, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Încurajați de un raliu furibund pe piețele dezvoltate, investitorii de la Bursa de Valori București s-au reactivat la cumpărare și au împins cotațiile și mai sus, într-o mișcare de anulare a corecțiilor recente începută în ultima ședință de tranzacționare a lunii trecute.

Nu a fost neapărat o frenezie. Titlurile Băncii Transilvania (TLV), cele mai importante de la cota pieței locale, au pierdut 0,60%, până la prețul de 2,4800 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 4,45 milioane lei, iar rulajul de 50,37 milioane lei (10,18 milioane euro) al pieței de acțiuni, aparent peste medie, a fost susținut de o operațiune de piață în valoare de 8,95 milioane lei realizată de Alimentara Slatina (ALRV).

Fondul de investiții META Trust, foarte aproape de listarea la bursă. Plasament privat procesat CITEȘTE ȘI Fondul de investiții META Trust, foarte aproape de listarea la bursă. Plasament privat procesat

Mișcarea la nivelul indicilor a fost susținută de acțiuni de pe segmentul energetic: +1,09%, până la prețul de 37,05 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG) care au întrunit o activitate de 5,59 milioane lei, și +3,30%, până la prețul de 0,4700 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP) care au adunat schimburi de 1,60 milioane lei.

Astfel, tabloul general a fost „verde”: +0,58% pentru indicele compozit BET-XT, +0,10% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.616,53 puncte, +1,33% pentru indicele energetic BET-NG și +0,57% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.519,27 puncte a recuperat cea mai mare parte a șocului de vânzare din 26 noiembrie, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa românească – a 5-a sesiune consecutivă de creșteri

Titlurile One United Properties (ONE) au avut un salt de 5,93%, până la prețul de 2,5000 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 7,74 milioane lei, ceea ce aduce nuanțe mult mai favorabile pentru sesiunea în anmsablu. Celelalte titluri care vor fi promovate în indicii internaționali ai FTSE Russell, cele ale Transport Trade Services (TTS), au staționat la prețul de 22,60 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,23 milioane lei.

EXCLUSIV One United Properties așteaptă investiții automate de 10 milioane de dolari din includerea în indicii FTSE. „Ne dorim să fim pe radarul investitorilor globali.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV One United Properties așteaptă investiții automate de 10 milioane de dolari din includerea în indicii FTSE. „Ne dorim să fim pe radarul investitorilor globali.“

În a 2-a zi de prezență în ringul bursier, titlurile AROBS Transilvania (AROBS) au câștigat 0,52%, păână la prețul de 1,9500 lei/acțiune, pe transferuri de 3,78 milioane lei. Un rulaj de 3,24 milioane lei, semnificativ peste media obișnuită a respectivului emitent, am consemnat pe titlurile SIF Banat Crișana (SIF1) care au urcat cu 2,38%, până la prețul de 2,5800 lei/acțiune. La același capitol al fondurilor închise de investiții, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au avansat cu 0,11%, până la prețul de 1,8460 lei/acțiune, pe transferuri de 1,69 milioane lei

Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit și de alți 2 emitenți cu evoluții divergente: -1,91%, până la prețul de 41,00 lei/acțiune, pentru titlurile Digi Communications (DIGI) și +2,74%, până la prețul de 22,50 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
tts
one united