Bursa românească, revenire puternică, în ton cu piețele externe

Bursa românească, revenire puternică, în ton cu piețele externe

Sursa foto: Andrii Zastrozhnov / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 mar 2020

După ce indicele principal de la BVB a pierdut aproape 10% săptămâna trecută pe fondul turbulențelor financiare din piețele financiare internaționale cauzate de știrile privind extinderea epidemiei de coronavirus, acum mișcarea de revenire a burselor mari contaminează și acțiunile locale care în prima jumătate de oră de tranzacționare au un ricoșeu mediu de 4-5%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consumarea în mare parte a panicii legată de primul caz de coronavirus pe teritoriul american în sesiunea asiatică și tendința pozitivă pentru activele de risc la deschiderea piețelor europene favorizează un debut pe verde și la bursa de Valori București. Indicele BET câștiga 4,5%, într-o mișcare de recuperare conectată la piețele dezvoltate de acțiuni.

Compania Vrancart, în acționariatul căreia au intrat fondatorii Dedeman, și-a majorat semnificativ profitabilitatea în 2019 CITEȘTE ȘI Compania Vrancart, în acționariatul căreia au intrat fondatorii Dedeman, și-a majorat semnificativ profitabilitatea în 2019

Revenirea este generalizată, 19 acțiuni din top 20 tranzacționate consemnând aprecieri. Mai mult decât atât, 14 dintre acestea au un salt de cel puțin 3% față de sesiunea precedentă. Dinamică bună au titlurile Băncii Transilvania (TLV), care urcau cu 5,34%, până la prețul de 2,4650 lei/acțiune, pe transferuri de 5,56 milioane lei, iar titlurile Nuclearelectrica (SNN) aveau o explozie de 6,44%, până la prețul de 14,88 lei/acțiune, pe tranzacți de 1,60 milioane lei.

Ricoșeul din piețele internaționale vine în contextul declarațiilor liniștitoare din partea băncilor centrale de unde vin informații că nu vor lăsa ca în piețe să prolifereze vânzările pe panică, trăgând lumea într-o criză financiară.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
nuclearelectrica
coronavirus