Bursa s-a oprit brusc. Volume mici, oscilații minore și impas al impulsului de revenire

Bursa s-a oprit brusc. Volume mici, oscilații minore și impas al impulsului de revenire

Sursa foto: Cao Hai / dreamstime.com

scris 15 mar 2022

Acțiunile bancare au salvat parțial o sesiune mai degrabă anostă.

Bursa românească pare a se fi decuplat, cel puțin pentru câteva sesiuni, de la piețele de acțiuni dezvoltate care încă au fost marcate de turbulențe. Peste noapte piețele asiatice au consumat un șoc ce are perspectiva de a deveni global pentru piața cipurilor, în care indicele Hang Seng din Hong Kong a căzut cu 5,72%, la minimul ultimelor 68 luni. La debutul sesiunii europene, contractele pe indicele S&P500 de la New York Stock Exchange revenea în zona de tranzacționare de la începutul săptămânii trecute, când piața consemna cele mai coborâte valori din mai 2021 până în prezent.

La BVB nu am consemnat o conectare la acest episod de aversiune la risc, iar pe multe acțiuni existau chiar oportunități de marcare a unor profituri față de valorile săptămânii trecute. Piața, în ansamblu, s-a menținut la o linie de plutire și sentimentul negativ s-a resimțit mai degrabă printr-o retragere a investitorilor de la „butoane”. Este un comportament care s-a resimțit la nivelul lichidității. Rulajul pieței de acțiuni a fostv de numai 27,86 milioane lei (5,63 milioane euro), la un sfert din valorile ședințelor de vânzare care au marcat începutul luni martie.

Alro încearcă să taie din legăturile directe rusești și retrage 3 membri din board. Acțiunile companiei sunt la jumătate față de valorile de la finalul anului trecut. Ce șoc suferă fondatorii Dedeman CITEȘTE ȘI Alro încearcă să taie din legăturile directe rusești și retrage 3 membri din board. Acțiunile companiei sunt la jumătate față de valorile de la finalul anului trecut. Ce șoc suferă fondatorii Dedeman

Indicii au dat un tablou roșu chiar dacă amplitudinea deprecierilor a fost marginală: -0,14% pentru indicele compozit BET-XT, -0,13% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 49.009,65 puncte, -0,91% pentru indicele energetic BET-NG și -0,11% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.317,26 puncte are un moment de ezitare în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa s-a oprit brusc. Volume mici, oscilații minore și impas al impulsului de revenire

Sesiunea nici pe departe nu a fost una a dinamicii negative, dacă avem în vedere că cele mai tranzacționate 3 acțiuni au avut toate închideri pozitive: +0,60%, până la prețul de 2,5250 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), pe transferuri de 4,75 milioane lei, +0,72%, până la prețul de 16,88 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), ce au adunat schimburi însumând 3,16 milioane lei și +0,86%, până la prețul de 23,40 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M) care au întrunit o activitate de 2,98 milioane lei.

Fondul suveran al Norvegiei și-a sporit prezența pe bursa românească, dar semnează și un EXIT. Plasamentele se apropie de 100 milioane dolari. Investiții în Aquila și TTS CITEȘTE ȘI Fondul suveran al Norvegiei și-a sporit prezența pe bursa românească, dar semnează și un EXIT. Plasamentele se apropie de 100 milioane dolari. Investiții în Aquila și TTS

Corecții ușoare am consemnat pe 2 acțiuni cu capitalizare mare. Astfel, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au alunecat cuz 0,21% sub referință, la prețul de 1,9260 lei/acțiune, pe a 4-a activitate a zilei, de 2,32 milioane lei, și titlurile OMV Petrom (SNP) s-au retras cu 0,33%, până la prețul de 0,4530 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,23 milioane lei.

Reperul unor tranzacții de 1 milion de lei a mai fost depășit de 4 simboluri cu evoluții divergente: +0,46%, până la prețul de 0,8670 lei/acțiune, pentru titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), -1,29%, până la prețul de 42,05 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN), -1,63%, până la prețul de 1,3300 lei/acțiune, pentru titlurile One United Properties (ONE) și staționare la prețul de 10,00 lei/acțiune pentru titlurile Purcari Wineries (WINE).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica
medlife