Bursa se apropie de reperul de 200.000 de investitori

Bursa se apropie de reperul de 200.000 de investitori

Sursa foto: BVB

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 25 apr 2024

Cu o valoare medie de aproximativ 4.00 de euro a portofoliului, piețele de acțiuni și titluri de stat de la BVB câștigă în masa critică de jucători.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

La cele 32 de case brokeraj înscrise ca participanți în sistemul Bursei de Valorti București sunt deschise aproape 192.000 de conturi, conform datelor agregate pentru luna martie de Fondul de Compensare a Investitorilor. Este o creștere de 7% față de cifrele consemnate în luna decembrie a anului trecut.

Meta cade la bursă după ce Mark Zuckerberg a anunțat planurile pentru Facebook CITEȘTE ȘI Meta cade la bursă după ce Mark Zuckerberg a anunțat planurile pentru Facebook

Valoarea medie pee investitor compensabil integral este de aproximativ 4.100 de euro, de aproximativ o cincime față de plafonul compensabil de 20.000 de euro. Investiția compensabilă se ridică la 8,47 miliarde lei, din portofoliul total de 307,88 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa