Bursa se corectează cu jumătate de procent. Tranzacții sporite pe acțiuni din domeniul petrolier

Bursa se corectează cu jumătate de procent. Tranzacții sporite pe acțiuni din domeniul petrolier

Sursa foto: Trin Chanthawiroj / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 29 apr 2021

După atingerea unui nou maxim istoric în sesiunea precedentă, indicele BET s-a retras, fiind afectat de corecția acțiunilor OMV Petrom, cele mai lichide ale zilei. Atenția investitorilor a fost atrasă și de titlurile Conpet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Ultima zi a săptămânii de tranzacționare scurtată la Bursa de Valori București de Sărbătoarea de Paști a fost una de corecții la nivelul principalilor indici, însă imaginea a fost influențată de declinul de 2,31%, până la prețul de 0,4435 lei/acțiune, al titlurilor OMV Petrom (SNP).

Acestea au avut fluctuații deosebite pe transferuri de 14,52 milioane lei în contextul în care compania petrolieră a raportat o scădere de 12% a profitului net trimestrial, la 573 milioane lei, în pofida unor prețuri mai mari obținute din vânzarea produselor petroliere a gazelor naturale și a energiei electrice. Intraday, titlurile societății au atins și un maxim local de 0,4710 lei/acțiune, însă impulsul de creștere a fost amendat de vânzători cu pachete consistente aruncate către finalul ședinței.

Transilvania Broker de Asigurare distribuie un dividend cu randament de 5-6% CITEȘTE ȘI Transilvania Broker de Asigurare distribuie un dividend cu randament de 5-6%

Tot pe segmentul petrolier, titlurile transportatorului de țiței prin conducte Conpet Ploiești (COTE), au avut schimburi însumând 5,15 milioane lei în piața reglementată pe fondul unei stagnări a cotației la nivelul de 93,20 lei/acțiune, iar acestora li s-a adăugat o tranzacție de tip deal în valoare de 2,04 milioane lei. Acționarii au votat ieri distribuirea unor dividende, inclusiv din rezultatul reportat cu randament net de 7,04%.

Rulajul pieței de acțiuni de 49,88 milioane lei (10,13 milioane euro) poate fi caracterizat drept foarte bun având în vedere că tradițional investitorii fură startul pentru minivacanțe de genul celei care urmează pentru o perioadă de 4 zile.

3 milioane de lei vin de la mare în portofoliul SIF Transilvania CITEȘTE ȘI 3 milioane de lei vin de la mare în portofoliul SIF Transilvania

Suferința a fost în primul rând la nivelul indicilor ce nu au putut surmonta efectul șocului negativ de pe titlurile OMV Petrom. Astfel, indicele compozit BET Plus a pierdut 0,46%, indicele energetic BET-NG a suferit un recul de 0,54% și indicele reprezentativ BET s-a retras cu 0,50%, fără a schimba cu nimic secvența tehnică a trendului crescător cu maxime și minime din ce în ce mai ridicate, evidențiată și pe graficul atașat.

Bursa se corectează cu jumătate de procent. Tranzacții sporite pe acțiuni din domeniul petrolier

Pe a 2-a activitate a zilei, de 7,96 milioane lei, itlurile Băncii Transilvania (TLV) au staționat pe nivelul de referință al sesiunii precedente de 2,4900 lei/acțiune care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 14,28 miliarde lei (2,90 milioane euro). Tot în stagnare, la prețul de 3,2000 lei/acțiune, au închis și titlurile Alro Slatina (ALR), care au adunat volume echivalente cu 3,60 milioane lei.

La o zi după AGA Anuală, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 1,17%, până la prețul de 1,6960 lei/acțiune, pe fondul unor transferuri de 3,38 milioane lei, însă nu au tras indicele financiar BET-FI în teritoriu negativ, acesta închizând cu 0,02% peste referință, la nivelul de 48.468,91 puncte.

Titlurile MedLife (M) au avut un salt de 4,39%, până la prețul de 11,90 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,12 milioane lei, iar titlurile Nuclearelectrica (SNN) au câștigat 0,36%, până la prețul de 27,50 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,14 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
nuclearelectrica
conpet