Bursa se corectează într-o sesiune dominată de acțiunile bancare

Bursa se corectează într-o sesiune dominată de acțiunile bancare

Sursa foto: Zoom-zoom | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 sep 2021

O pauză la cumpărare a determinat un reflux și un declin ușor la nivelul indicilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La New York Stock Exchange, săptămâna de tranzacționare se încheie pe o tendință de corecții și, în acest context, și la Bursa de Valori București indicii principali au avut ezitări în zona maximelor. Tonul corecției a fost dat de retragerea cu 1,44%, până la prețul de 2,7300 lei/acțiune, a titlurilor Băncii Transilvania (TLV), care au cumulat transferuri de 5,84 milioane lei.

Pe contrasens, cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a apreciat cu 0,74%, până la prețul de 19,00 lei/acțiune, pe cele mai mari schimburi ale zilei, de 7,93 milioane lei.

Acțiunile Adiss, companie maramureșeană din industria apei, ajung pe bursă la un preț cu 10% sub cel al operațiunii de listare CITEȘTE ȘI Acțiunile Adiss, companie maramureșeană din industria apei, ajung pe bursă la un preț cu 10% sub cel al operațiunii de listare

În condițiile unui rulaj de 31,58 milioane lei (6,39 milioane euro), indicele compozit BET Plus a coborât cu 0,21% și indicele reprezentativ BET a suferit un declin de 0,22%, până la nivelul de 12.402,43 puncte, care este a 3-a valoare din istoria măsurării sale.

Bursa se corectează într-o sesiune dominată de acțiunile bancare

Prin contrast, indicele financiar BET-FI a urcat cu 0,71%, până la nivelul de 52.925,61 puncte. Tot într-o notă pozitivă, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au avut un salt de 3,31%, până la prețul de 1,3120 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,78 milioane lei. După închiderea ședinței, compania a notificat piața că preia de la Brickston o linie de producție de folii de polietilenă într-o mișcare ce se include în strategia sa de a deveni lider în piața ambalajelor flexibile.

Indicele energetic BET-NG a pierdut 0,28% într-o seisune în care cel mai important titlu din structura sa, cel al OMV Petrom (SNP,) s-a corectat cu 0,65%, până la prețul de 0,4600 lei/acțiune, pe o activitate de 4,46 milioane lei. La aceeași categorie, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au alunecat cu 0,15% sub referință, la prețul de 33,25 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,55 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
teraplast
romgaz