Bursa se retrage cu jumătate de procent. Corecții importante pe acțiunile TeraPlast și Nuclearelectrica

Bursa se retrage cu jumătate de procent. Corecții importante pe acțiunile TeraPlast și Nuclearelectrica

Sursa foto: Ezthaiphoto | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 nov 2021

Indicele principal de la BVB a adăugat cea de-a 4-a închidere consecutivă „pe roșu”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tendința de marcare de profituri la New York Stock Exchange a marcat și o prudență sporită la Bursa de Valori București, unde ordinele de cumpărare semnificativ reduse s-au transpus într-un declin al cotațiilor și o lichiditate sub media obișnuită, rulajul pieței de acțiuni fiind de 40,66 milioane lei (8,21 milioane euro).

Pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 9,66 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au corectat cu 0,79%, până la prețul de 0,5050 lei/acțiune. Acestea au fost urmate de titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) care și-au continuat impulsul retragerii violente cu un recul de 5,03%, până la prețul de 1,0200 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 7,32 milioane lei.

Neptun Deep. Romgaz ar trebui să achite întreaga sumă către Exxon într-o singură tranșă. 375 milioane dolari - împrumuturi bancare. Decizie de investiție în ultimul trimestru al anului viitor. Care sunt riscurile CITEȘTE ȘI Neptun Deep. Romgaz ar trebui să achite întreaga sumă către Exxon într-o singură tranșă. 375 milioane dolari - împrumuturi bancare. Decizie de investiție în ultimul trimestru al anului viitor. Care sunt riscurile

O depreciere de o amplitudine ceva mai mare, -2,72%, până la prețul de 42,90 lei/acțiune, au avut.-o titlurile Nuclearelectrica (SNN), ce au adunat volume echivalente cu 3,67 milioane lei. Sunt mișcări din care a rezultat un tablou preponderent negativ al pieței în ansamblul ei: -0,42% pentru indicele compozit BET Plus, -1,23% pentru indicele energetic BET-NG și -0,52% pentru indicele reprezentativ BET care a închis la nivelul de 12.781,19 puncte, în zona mediei mobile exponențiale de 21 de zile (EMA21) în care s-au regrupat cumpărătorii de mai multe ori în trendul ascendent care a dus bursa românească pe noi maxime în acest an.

Bursa se retrage cu jumătate de procent. Corecții importante pe acțiunile TeraPlast și Nuclearelectrica

Pe contrasens față de restul pieței, indicele financiar BET-FI a câștigat 0,51%, până la nivelul de 51.818,19 puncte, în pofida faptului că cel mai important emitent din structura sa, Fondul Proprietatea (FP) a pierdut 0,34% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale stabilizându-se la nivelul de 1,7720 lei/acțiune într-o sesiune în care au adunat transferuri de 2,06 milioane lei.

O ședință pozitvă au avut și acțiunile bancare. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 0,39%, până la prețul de 2,5650 lei/acțiune, pe a 3-a activitate a zilei, de 5,58 milioane lei, și titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), s-au apreciat cu 1,18%, până la prețul de 18,90 lei/acțiune, pe un rulaj de 1,81 milioane lei.

Motor pentru accelerarea tendinței ascedente la începutul acestei toamne, titlurile MedLife (M) s-au retras cu 1,30%, până la prețul lei/acțiune, pe tranzacții de 3,79 milioane lei. Un impuls încă și mai puternic, -1,96%, l-au avut titlurile Romgaz Mediaș (SNG) care au cumulat schimburi însumând 1,47 milioane lei. Cotația a închis la nivelul de 35,10 lei/acțiune, sub punctul exploziei de creștere de 8% anticipată de Profit.ro dar care s-a oprit chiar sub ținta logică de 39,00 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica