Bursa stă. Investitorii așteaptă consumarea etapei de raportări financiare

Bursa stă. Investitorii așteaptă consumarea etapei de raportări financiare

Sursa foto: Saknakorn / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 mai 2018

Cu o sesiune înainte de ziua de vârf a raportărilor financiare trimestriale, Bursa de Valori București a fost marcată de oscilații modeste și un rulaj de sub 3 milioane de euro. Este o stare de expectativă anticipată de profesioniștii pieței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Debut de săptămână anemic la Bursa de Valori București. Piața a fost slabă în primul rând din punctul de vedere al lichidității în condițiile în care jucătorii au ezitat să ia poziții decisive înainte de consumarea întregii etape de raportări financiare care astăzi și mâine aglomerează cele mai multe notificări ale emitenților cu privire la rezultatele pe primul trimestru.

Într-o zi fără tranzacții speciale în piața deal, rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 12,45 milioane lei (2,69 milioane euro). În absența unor ordine mai consistente, nici cotațiile nu au avut forța de a se desprinde decisiv de nivelurile de închidere de vineri. Astfel, indicele compozit BET Plus a pierdut 0,34%, iar indicele reprezentativ BET s-a depreciat cu 0,23%, până la nivelul de 8,755,58 de puncte.

80% din oferta de preluare de la Retrasib Sibiu a fost subscrisă. Majoritarii cumpărați anul trecut de o divizie JP Morgan se opresc doar cu puțin sub pragul de deținere de 95% care le permite delistarea CITEȘTE ȘI 80% din oferta de preluare de la Retrasib Sibiu a fost subscrisă. Majoritarii cumpărați anul trecut de o divizie JP Morgan se opresc doar cu puțin sub pragul de deținere de 95% care le permite delistarea

Este o nouă oscilație neconcludentă a indicelui acțiunilor blue-chip într-o zonă unde se aglomerează mai multe repere tehnice, respectiv retragerea Fibonacci de 23,6% a ultimului impuls ascendent, media mobilă simplă de 8 zile (SMA8) și mediile mobile exponențiale de 5 zile (EMA5) și 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Bursa stă. Investitorii așteaptă consumarea etapei de raportări financiare

Lipsei de decizie din piața locală i s-a adăugat și aparenta apatie de pe bursele europene, de unde nu a venit niciun suflu care să stimuleze activitatea de tranzacționare de la BVB, așa cum o arată și tabloul Bloomberg: : +0,01% pentru indicele Euro Stoxx 50, -0,18% pentru indicele FTSE100 de la Londra, -0,02% pentru indicele CAC40 de la Paris, -0,18% pentru indicele DAX de la Frankfurt, -0,36% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +2,55% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +2,46% pentru indicele BUX de la Budapesta și -0,25% pentru indicele PX de la Praga

Banca Transilvania cumpără încă 5,4% din acțiunile Victoriabank din Republica Moldova CITEȘTE ȘI Banca Transilvania cumpără încă 5,4% din acțiunile Victoriabank din Republica Moldova

Pe primul loc în clasamentul tranzacțiilor, cu schimburi însumând 2,55 milioane lei, s-au aflat titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care s-au apreciat cu 0,27%, până la prețul de 36,95 lei/acțiune. De altfel, într-o zi în care la Londra prețul țițeiului de tip Brent a atins un nou maxim al ultimilor aproape 3 ani și jumătate, indicele energetic BET-NG de la BVB a câștigat 0,17%. Tot din structura sa, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au staționat pe nivelul de preț de 8,43 lei/acțiune pe volume echivalente cu 1,20 milioane lei.

Prin contrast, indicele financiar BET-FI a subperformat pieței, cu un declin de 1,13%, la nivelul de 38.757,39 de puncte, tras în jos de acțiunile SIF. O depreciere ceva mai atenuată, de 0,10%, au avut-o titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au închis la nivelul de 0,9700 lei/acțiune o sesiune în care transferurile pe acest emitent s-au cifrat la aproimativ 950.000 de lei.

Interes ceva mai ridicat a existat pentru acțiunile bancare. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au corectat cu 0,58%, până la prețul de 2,5850 lei/acțiune, pe al 2-lea rulaj al zilei, de 1,29 milioane lei, iar cele ale BRD Groupe Société Générale (BRD) au coborât cu 1,27%, până la prețul de 13,96 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,13 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
brd
fondul proprietatea
bvb
bursa
romgaz
nuclearelectrica