Ca urmare a cererii de retail, Digi suplimentează respectiva tranșă cu 1,09 milioane acțiuni, în valoare de peste 40 milioane lei

Ca urmare a cererii de retail, Digi suplimentează respectiva tranșă cu 1,09 milioane acțiuni, în valoare de peste 40 milioane lei

Sursa foto: Leowolfert / dreamstime.com

scris 11 mai 2017

În condițiile în care pe rata tranșa investitorilor individuali  a ofertei Digi Communications s-au acumulat ordine pentru subscrierea a 74,97 milioane acțiuni, ofertantul a suplimentat cu 1,09 milioane titluri segmentul de retail. În urma acestei realocări, nivelul de suprasubscriere este de 19,53 ori.

Profit.ro a anunțat miercuri seara în exclusivitate că Oferta Digi s-a închis la prețul de 40 de lei pe acțiune

În afara investitorilor care au prins la tranșa garantată și care vor primi acțiuni un pachet minim de 267 acțiuni Digi Communications (DIGI), în valoare de câte aproape 10.000 de lei, investitorii individuali care au subscris în oferta operatorului telecom vor primi câte o acțiune la aproape fiecare 20 de titluri spre care și-au exprimat opțiunea de cumpărare.

Alocarea ar fi fost încă și mai mică dacă ofertantul și intermediarii nu ar fi mutat un număr de 1,09 milioane acțiuni de la tranșa instituționalilor către segmentul de retail unde cererea a fost mai mare, respectiv pentru 74,97 milioane de acțiuni. Ca urmare a mutării respectivelor pachete, rata finală exactă a alocării  0,0511926933, conform notificării intermediarului principal Raiffeisen Bank către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Bursa de Valori București și publicată pe portalul BVB cu puțin înainte de miezul nopții.

Intermediarul și emitentul răspund astfel unei cereri mari exprimată atât prin „votul cu banii” (cel care contează cel mai mult), cât și la nivel declarativ de mici investitori, inclusiv pe forumul bursier agf.ro și publicația Profit.ro.

Un fleac: retailul a fost ciuruit. Micii investitori reclamă abuz de subscrieri „cu pixul” în oferta Digi CITEȘTE ȘI Un fleac: retailul a fost ciuruit. Micii investitori reclamă abuz de subscrieri „cu pixul” în oferta Digi

Existența unor ordine foarte mari a creat frustrare în rândul unor investitori că nu prind foarte multe acțiuni. Media de subscriere a ordinelor pe tranșa de retail a fost cu puțin de 680.000 lei (aproape 150.000 de euro). „E o păcăleală. Dimensiunea medie a ordinelor de 150.000 de euro nu e susținută nicăieri în lume și nu are nimic în comun cu ce știm despre piața noastră”, declara pentru publicația noastră un investitor cu experiență de 20 de ani pe piața de capital românească și un portofoliu consistent la BVB. „Nu mi se pare că avem de-a face cu o tranșă de retail. Este doar o tranșă pe care sunt și câțiva investitori de retail.”

Pe piața instituționalilor oferta s-a închis, potrivit unor multiple surse contactate de Profit.ro, la prețul de 40 lei/acțiune. Aceasta cifrează valoarea operațiunii de piață la care cifrează valoarea acesteia la aproximativ 860 milioane lei (189 milioane euro) și situează capitalizarea cu care Digi Communications va intra la tranzacționare pe 16 mai la BVB la aproximativ 823 milioane de euro. Distribuția mai echilibrată între instituționali și retail și existența a 2 niveluri de discount pentru investitorii individuali creează premise pentru un rulaj bun în primele zile de tranzacționare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
digi communications
bvb
bursa
rcs&rds
asf
raiffeisen bank