Cele mai mici volume de la listarea Hidroelectrica

Cele mai mici volume de la listarea Hidroelectrica

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 aug 2023

După o etapă de efervescență antrenată de cea mai mare ofertă publică primară de la BVB, cu o valoare de 9,28 miliarde lei, lichiditatea s-a diminuat drastic într-o seisune de vineri, în care investitorii au furat startul pentru timpul liber de weekend.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impulsul de vânzare ce a caracterizat săptămâna pe bursa de la Frankfurt s-a menținut și în prima parte a sesiunii, când indicele DAX40 a coborât chiar și sub reperul de 15.800 de puncte, dar ulterior cotația a revenit și în contextul unei zile de aprecieri la New York Stock Exchange.

Bursa românească a rămas, totuși, în teritoiu negativ, cun un declin de 0,17% a indicelui reprezentativ BET, care la nivelul de 13.111,25 de puncte s-a corectat pe media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), așa cum se vede pe graficul atașat.

Cele mai mici volume de la listarea Hidroelectrica

Acesta a fost determinat de deprecieri moderate pe 3 acțiuni ale unor companii cu capitalizare mare: -0,64%, până la prețul de 108,80 lei/acțiune, pentru titlurile Hidroelectrica (H2O), ce au adunat tranzacții de 6,42 milioane lei, -0,74%, până la prețul de 0,5340 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), ce au cumulat volume echivalente cu 3,73 milioane lei, și -0,85%, până la prețul de 20,88 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), ce au întrunit o activitate de 2,55 milioane lei.

ULTIMA ORĂ Companiile de stat listate la bursă, exceptate de Guvern de la reducerea cheltuielilor - surse CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Companiile de stat listate la bursă, exceptate de Guvern de la reducerea cheltuielilor - surse

Deriva pieței nu a venit, însă, de la o preisune la vânzare, ci doar din lipsa apetitului la cumpărare care este trădată de rulajul de doar 29,43 milioane lei (5,94 milioane euro), cel mai mic de la listarea Hidroelectrica și până în prezent.

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au urcat cu 0,84%, până la prețul de 1,9260 lei/acțiune, pe transferuri de 5,33 milioane lei, mișcare ce a adus și un avans de 0,28% al indicelui financiar BET-FI care a închis la nivelul de 49.121,12 de puncte.

Electrica SA a livrat mai puțină energie ca urmare a reducerii consumului, dar și a numărului de clienți CITEȘTE ȘI Electrica SA a livrat mai puțină energie ca urmare a reducerii consumului, dar și a numărului de clienți

De asemenea, în condițiile unor schimburi însumând 1,43 milioane lei, titlurile Aquila Part Prod Com (AQ) au avut un ricoșeu de 2,58%, până la prețul de 0,8760 lei/acțiune, după o secvență de 3 ședințe consecutive de deprecieri mai mari de 2%.

Tranzacții relevante, de 2,34 milioane lei, am mai consemnat pe titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au staționat la prețul de 40,00 lei/acțiune, ce conferă producătorului de gaze naturale o capitalizare bursieră de 15,41 miliarde lei (3,11 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
hidroelectri