Cemacon Zalău lansează ofertă de cumpărare pentru 5% din titluri

Cemacon Zalău lansează ofertă de cumpărare pentru 5% din titluri
scris 2 mar 2017

Producătorul de materiale de construcții Cemacon a lansat o ofertă pentru 5% din acțiuni la un preț de 0,34 lei/acțiune, cu aproape 12% sub cel din piața secundară.

Cemacon Zalău (CEON) a primit ieri aprobarea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru răscumpărarea unui număr de 5,70 milioane acțiuni proprii, reprezentând 5% din capitalul social la un preț de 0,34 lei/acțiune, nivel cu 11,91% mai mic decât ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București de 0,3860 lei/acțiune.

Oferta se va derula în perioada 7-27 martie și va fin intermediată de BT Capital Partners. Acțiunile dobândite ar urma să fie alocate către directorii societății, conform deciziei Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din 30 ianuarie 2017.

Administratorii Fondului Proprietatea vin în fața acționarilor cu cel mai mic discount al titlurilor față de activul net CITEȘTE ȘI Administratorii Fondului Proprietatea vin în fața acționarilor cu cel mai mic discount al titlurilor față de activul net

Nu este prima operațiune de piață derulată în folosul managementului. În luna august a anului trecut, Cemacon a aprobat o majorare de capital prin încorporarea rezervelor preț de aproape 600.000 de lei, urmând ca acțiunile să fie alocate către membrii conducerii. „Îi numai pentru conducere... Noi restul acționarilor nu primim nimic”, comenta la aceas dată un acționar investitor de portofoliu, pe forumul bursoer agf.ro.

Cemacon a realizat anul trecut afaceri de 86,8 milioane lei, în creștere cu 28% față de anul anterior, și a obținut un profit net de 5,06 milioane lei, de 7,5 ori mai mare decât cel obținut în 2015, astfel încât compania caracteriza 2016 drept ”cel mai bun an din istoria sa”.

viewscnt
Afla mai multe despre
cemacon
rascumparare
bvb
bursa