China va înființa o bursă dedicată IMM-urilor la Beijing

China va înființa o bursă dedicată IMM-urilor la Beijing
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2021

China va lansa o nouă bursă de valori, cu sediul în capitala Beijing, în ideea de a stimula companiile chineze mici și mijlocii să se listeze pe teritoriul național mai degrabă decât în străinătate, a anunțat președintele Xi Jinping, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În prezent, principalele burse de valori din China continentală sunt în centrul financiar Shanghai și în orașul Shenzhen, scrie Agerpres.

FOTO & VIDEO Audi lansează al doilea concept-car, grandsphere: „Un jet privat pentru șosea” CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Audi lansează al doilea concept-car, grandsphere: „Un jet privat pentru șosea”

"Vom continua să susținem dezvoltarea pe bază de inovație a IMM-urilor, prin lansarea Bursei de la Beijing", a declarat Xi Jinping cu ocazia unui salon comercial, fără a oferi alte detalii cu privire la acest proiect.

Anunțul liderului chinez intervine într-un moment în care autoritățile au înăsprit reglementările pentru anumite sectoare cheie ale economiei chineze, precum tehnologia sau divertismentul. Zilele trecute autoritățile chineze au interzis anumite programe de televiziune și au impus o serie de restricții severe pentru a limita numărul de ore în care minorii pot juca jocuri video.

În prezent, bursele de la Shanghai și în orașul Shenzhen trebuie să limiteze fluctuațiile zilnice la 10%, în ideea de a limita volatilitatea de pe piața bursieră chineză, dominată de micii investitori sensibili la zvonuri. Însă, în 2019 a fost lansat la bursa de la Shanghai platforma STAR Market destinată valorilor tehnologice, un echivalent chinez al Nasdaq-ului american, care oferă reguli de introducere la bursă și limite privind fluctuația zilnică considerabil relaxate.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
bursa