Compania Chromosome Dynamics, ce operează marketplace-ul Agrobazar, ajunge la cota bursei cu o valoare de piață de 19 milioane lei

Compania Chromosome Dynamics, ce operează marketplace-ul Agrobazar, ajunge la cota bursei cu o valoare de piață de 19 milioane lei
scris 5 mai 2022

Societate cu multiple servicii în domeniul agriculturii, Chromosome Dynamics și-a adus la cota pieței AeRO acțiunile la un preț superior celui din plasamentul priovat din toamnă. Indicatorul P/E este de 19 pentru o companie care vrea să crească de 6,5 ori până în anul 2023.

Profit News TV îi aduce împreună, în Maratonul Food Agro Logistic & Retail, pe cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România, reprezentanți ai autorităților, fermieri, experți în domeniul tehnologiilor pentru agricultură, marii jucatori din retail și din industria de produse alimentare, producători agricoli locali și reprezentanți din veriga logistică a sectorului agro alimentar.

Evenimentul este programat pentru 19 mai, urmând să fie deschis de ministrul Agriculturii.

Investitorii activi la Bursa de Valori București pot lua expunere pe o nouă companie din domeniul agribusiness. Titlurile societății Chromosome Dynamics (CHRD), care furnizează servicii de date pentru fermieri, dar operează și un marketplace pentru produse legate de agricultură, au fost listate pe piața AeRO, unde, după 2 runde de tranzacționare și consumarea unor schimburi de aproximativ 53.000 de lei, s-au stabilizat la prețul de 30,80 lei/acțiune, nivel care situează capitalizarea companiei la 18,86 milioane lei (3,81 milioane euro).

Este un nivel cu 2,67% deasupra celui al plasamentului privat derulat în toamnă, în care compania a vândut aproape 111.000 de acțiuni proprii către un număr de 60 de investitori, tranzacție de 3,35 milioane lei.

ULTIMA ORĂ Fondul Proprietatea va putea lista la bursa de la Londra un pachet mai redus din participația deținută la Hidroelectrica, circa 1,5%. Reacția Fondului. Forma VECHE și cea NOUĂ a regulamentului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fondul Proprietatea va putea lista la bursa de la Londra un pachet mai redus din participația deținută la Hidroelectrica, circa 1,5%. Reacția Fondului. Forma VECHE și cea NOUĂ a regulamentului

Întârzierea între momentul respectivei operațiuni de piață și listarea propriu-zisă a fost deliberată, pentru ca firma să vină pe bursă într-un moment în care a lansat cea mai mare parte a produselor pentru care s-a angajat în fața investitorilor, a explicat Virgil Zahan, directorul general al SSIF Goldring din Târgu Mureș, intermediarul listării.

Sumele atrase au fost folosite, conform companiei, după cum urmează: 37% pentru software și hardware, 16% pentru promovare online și marketing digital, 15% pentru servicii IT, 9% pentru extindere spații de birouri și 23% cheltuieli pentru resursa umană.

Aquila distribuie dividende cu randament de 5% CITEȘTE ȘI Aquila distribuie dividende cu randament de 5%

„Toate proiectele pe care le-am promis în memorandumul de plasament privat sunt aproape finalizate”, spune Ionel Mugurel, fondator al Chromosome Dynamics și acționar majoritar cu o deținere de 74,86% din acțiuni, adăugând că unele produse vor veni în următoarea lună, iar altele până la sfârșitul anului.

Cel mai important dintre acestea este marketplace-ul Agrobazar, care este operațional și ar urma să asigure – conform planului de business –17,50 milioane lei din cifra de afaceri de 30,00 milioane lei prognozată pentru anul 2023.

Ratele de creștere puse țintă sunt importante, fiind vorba nu numai despre o sporire de 6,5 ori a cifrei de afaceri față de 4,65 milioane lei anul trecut, ci și de o creștere explozivă a rezultatului net, la 13,93 milioane lei, de la aproape 1 milion de lei în 2021.

Compania Chromosome Dynamics, ce operează marketplace-ul Agrobazar, ajunge la cota bursei cu o valoare de piață de 19 milioane lei

Piața a primit cu deschidere planurile Chromosome Dynamics, dacă avem în vedere indicatorul P/E de 19 măsurat la debutul bursier, dar investitorii au încă prudență față de aspectele bugetare, dacă avem în vedere tranzacționarea la un nivel de 1,35 al P/E viitor pentru anul 2023.

Atunci, compania vizează obținerea de venituri de 2,50 milioane lei din publicitate, de 3,00 milioane lei din consultant și de 4,50 milioane lei din serviciul Spellbox în care fermierii ar urma să primească un dispozitiv care să scaneze plantele pentru verificarea existenței eventuale a unor boli, carențe sau fitotoxicități. Pentru acesta, fermierii ar urma să plătească un abonament anual pe hectar. Acesta vine în complementare cu datele satelitare furnizate către agricultori în baza contractelor cu partenerii.

EXCLUSIV CEO-ul OMV Petrom, care a anunțat astăzi un profit record, dar și o producție în scădere: Importăm cam 6% din gazele vândute. Ce spune despre plata în ruble CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CEO-ul OMV Petrom, care a anunțat astăzi un profit record, dar și o producție în scădere: Importăm cam 6% din gazele vândute. Ce spune despre plata în ruble

Compania a finalizat la Filiași o facilitate de producție de fertilizatori și biostimulatori ce ar urma să devină operațională în luna iulie. Aceasta vizează în primul rând deservirea cererii de pe platforma Agrobazar, dar din trimestrul 3 o echipă de vânzări va avea în vedere și contactarea directă a fermierilor.

În ecosistemul Chromosome Dynamics, unde central este modulul de inteligență artificială MAIA, mai este prins și serviciul Tortoise, de livrare la domiciliu de mâncare gătită.

viewscnt
Afla mai multe despre
chromosome dynamics
bvb
bursa
goldring
virgil zahan