Corecție la bursă pe volume în regres

Corecție la bursă pe volume în regres

Sursa foto: Lext / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 nov 2021

Indicele BET de la BVB este la a 3-a sesiune de retrageri în limita unei zecimi de procent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În contextul și al unei sesiuni de corecții la New York Stock Exchange, cumpărătorii au luat o pauză la Bursa de Valori București. Brokeri din piață au acuzat în discuții cu Profit.ro că piața este oarecum obosită după aportul substanțial de resurse bănești către companiile listate în acest an. Impasul s-a resimțit progresiv la ofertele de titluri de stat în programul Fidelis, însă și în tatonările unor firme care vor să facă pasul spre bursă se vede că este mai greu să obțină capital la multipli de evaluare mai ridicați.

Simptomatic, oferta publică primară a companiei de logistică și transport Aquila (AQ) este într-un relativ impas, cu plasamente de numai aproximativ 2,5 milioane lei în a 2-a zi de subscriere și nereușind să atragă momentan decât mai puțin de o treime din tranșa de retail.

SURPRIZĂ - Teilor, cel mai mare lanț de bijuterii de lux din România, vine la bursă cu o emisiune masivă de obligațiuni CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ - Teilor, cel mai mare lanț de bijuterii de lux din România, vine la bursă cu o emisiune masivă de obligațiuni

Piața secundară, de asemenea, a fost în suferință, cu un rulaj de doar 36,88 milioane lei (7,45 milioane euro) al pieței de acțiuni și cu un declin al celor mai tranzacționate 3 acțiuni. Astfel, titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au retras cu 0,78%, până la prețul de 2,5550 lei/acțiune, pe tranzacții de 6,70 milioane lei.

De asemenea, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au suferit un recul de 3,59%, până la prețul de 1,0740 lei/acțiune, pe transferuri de 4,73 milioane lei, și titlurile Nuclearelectrica (SNN) s-au corectat cu 1,23%, până la prețul de 44,10 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi însumând 4,38 milioane lei.

CONFIRMARE Romgaz va plăti circa 1 miliard dolari pe subsidiara ExxonMobil ce deține 50% din Neptun Deep CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Romgaz va plăti circa 1 miliard dolari pe subsidiara ExxonMobil ce deține 50% din Neptun Deep

Sunt mișcările care, alături de retragerea de 0,22%, până la prețul de 2,5550 lei/acțiune, pe o activitate de 1,89 milioane lei, a titlurilor Fondul Proprietatea (FP) au influențat mișcarea întregii piețe. Indicii au avut pe linie închideri negative: -0,17% pentru indicele compozit BE-XT, -0,52% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 51.555,62 puncte, -0,17% pentru indicele energetic BET-NG și -0,10% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.847,75 puncte nu s-a depărtat decisiv de maximul istoric atins săptămâna trecută..

Corecție la bursă pe volume în regres

Pe contrasens față de restul pieței, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au crescut cu 1,52%, până la prețul de 18,68 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,58 milioane lei, și titlurile OMV Petrom (SNP) au avansat cu 0,59%, până la prețul de 0,5090 lei/acțiune, pe un rulaj de 2,69 milioane lei.

Tot la capitolul energie, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au pierdut 1,10%, până la prețul de 35,80 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,41 milioane lei. Pe transferuri de 1,89 milioane lei, titlurile MedLife (M) s-au depreciat cu 1,28%, până la prețul de 23,10 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
teraplast