Cu o ascensiune de 7% a afacerilor pe România și o creștere cu 2 cifre a vânzărilor pe brandul principal, Purcari Wineries raportează profit sporit la T1

Cu o ascensiune de 7% a afacerilor pe România și o creștere cu 2 cifre a vânzărilor pe brandul principal, Purcari Wineries raportează profit sporit la T1

Foto dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 mai 2022

Compania Purcari Wineries raportează pentru primele 3 luni o majorare de 4,38% a câștigului pretaxare EBITDA, la 20,48 milioane lei, de la 19,62 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit News TV îi aduce împreună, în Maratonul Food Agro Logistic & Retail, pe cei mai importanți jucători de pe piața de profil din România, reprezentanți ai autorităților, fermieri, experți în domeniul tehnologiilor pentru agricultură, marii jucatori din retail și din industria de produse alimentare, producători agricoli locali și reprezentanți din veriga logistică a sectorului agro alimentar.

Evenimentul este programat pentru 19 mai, urmând să fie deschis de ministrul Agriculturii.

Purcari Wineries (WINE) a realizat în primul trimestru venituri de 56,19 milioane lei, cu 12,74% mai mari decât cele de 49,84 milioane lei din exercițiul financiar precedent, iar costul acestor vânzări a urcat cu 12.98%, la 26,90 milioane lei, de la 23,81 milioane lei. Astfel, profitul atribuibil a crescut cu 16,53%, la 11,98 milioane lei, de la 10,28 milioane lei. Pe întreg anul trecut, profitul net a fost de 51,37 milioane lei.

“Rezultatele companiei demonstrează o reziliență durabilă a modelului nostru de afaceri, într-o perioadă provocatoare, condiționată de turbulențe geopolitice și presiuni inflaționiste”, spune directorul general Victor Bostan în comunicarea ce însoțește raportarea trimestrială. „Combinația dintre brandurile noastre puternice, poziționate atractiv ca un lux accesibil, oferind un raport calitate-preț excelent, precum și disciplina noastră la nivel de costuri, ne avantajează în această perioadă dificilă pentru regiunea noastră, precum și pentru întregul glob.”

Antibiotice își dublează profitul net la T1 CITEȘTE ȘI Antibiotice își dublează profitul net la T1

La data de 31 martie, activele totale ale Purcari erau de 452,43 milioane lei, cu 1,97% mai mici decât cele de 461,55 miliaone lei de la sfârșitul anului trecut. În același răstimp, datoriile totale au coborât cu 9,42%, la 182,59 milioane lei, de la 201,60 milioane lei.

În cadrul ofertei publice de listare din februarie 2018, dar și ulterior acesteia, Purcari, societate care îl are ca cel mai important acționar pe omul de afaceri Victor Bostan, a atras în acționariatul său dispersat mai mulți jucători instituționali precum canadienii de la Fiera Capital (fosta Charlemagne Capital), cehii de la Conseq, Franklin Templeton Investment Funds, Pavăl Holding deținută de fondatorii Dedeman și din Suedia fondul East Capital, dar și SEB SICAV, administrat de divizia de piețe de capital a grupului celebrei familii de bancheri Wallenberg. La ultimul preț de închidere de pe bursă, de 9,17 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se ridică la 367,88 milioane lei (74,38 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
purcari
bvb
bursa
east capital
seb management
fiera captal
conseq
paval holding