Debut ezitant de săptămână la BVB

Debut ezitant de săptămână la BVB
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 mar 2021

Deși indicele principal a păstrat intactă tendința de apreciere și chiar a marcat un nou maxim istoric, prima sesiune a săptămânii a fost mai degrabă neconcludent, cu dinamică redusă la nivelul indicilor, închideri divergente și volume drastic reduse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele BET al Bursei de Valori București a depășit în aceste zile recordul din 2007, însă în piață nu este neapărat entuziasm. O anumită prudență chiar i-a determinat pe investitori să se retragă parțial de la cumpărare în sesiunea de astăzi. Rezultatul s-a văzut atât printr-o derivă a cotațiilor, cât și la nivelul lichidității. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 26,42 milioane lei (5,41 milioane euro).

Mai mult decât atât, acțiunile cele mai tranzacționate au bătut în retragere. Titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,31%, până la prețul de 1,6300 lei/acțiune, pe transferuri de 4,22 milioane lei și pe o activitate de 3,24 milioane lei, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au închis cu 0,21% sub referință, la prețul de 2,3800 lei/acțiune, care conferă instituției de credit o capitalizare bursieră de 13,65 miliarde lei (2,79 miliarde euro).

Poveste cu apartamente pe bursă. Star Residence Invest intră pe piață ca o companie cu o valoare de 20 milioane lei CITEȘTE ȘI Poveste cu apartamente pe bursă. Star Residence Invest intră pe piață ca o companie cu o valoare de 20 milioane lei

Sunt mișcările care au tras în jos întreaga piață, chiar dacă pentru indicii principali nu sunt linia apei: +0,07% pentru indicele compozit BET Plus, -0,15% pentru indicele financiar BET-FI care s-a stabilizat la nivelul de 48.130,57 puncte, -0,01% pentru indicele energetic BET-NG și +0,08% pentru indicele reprezentativ BET care a urcat până la un nou maxim de 10.882,98 puncte, pe un impuls susținut de media mobilă exponențială de 5 zile (EMA5), așa cum se vede pe graficul atașat.

Debut ezitant de săptămână la BVB

Pe segmentul energetic, titlurile OMV Petrom (SNP) au staționat la prețul de 0,4155 lei/acțiune, pe tranzacții de 2,20 milioane lei, în timp ce pe volume echivalente cu puțin peste reperul de 1 milion de lei, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au stagnat la prețul de 24,90 lei/acțiune, iar titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au depreciat cu 0,15%, până la prețul de 32,95 lei/acțiune.

Pe al 4-lea rulaj al zilei, de 1,94 milioane lei, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au crescut cu 1,55%, până la prețul de 15,74 lei/acțiune, iar pe piața AeRO cea mai bună lichiditate au avut-o titlurile iHunt Technologies (HUNT), care s-au corectat cu 2,41%, până la prețul de 7,28 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
ihunt