Dezvoltatorul imobiliar Impact amendează a 2-a oară la ASF prospectul emisiunii de obligațiuni de 30 milioane euro, pentru a permite o închidere cu subscriere redusă. Dificultăți?

Dezvoltatorul imobiliar Impact amendează a 2-a oară la ASF prospectul emisiunii de obligațiuni de 30 milioane euro, pentru a permite o închidere cu subscriere redusă. Dificultăți?

Sursa foto: Gajus / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 dec 2017

După ce la sfârșitul săptămânii trecute a prelungit cu 5 zile perioada de subscriere la oferta de plasare a unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 30 milioane de euro, dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a cerut ASF o nouă modificare a prospectului de ofertă astfel încât aceasta să poată fi închisă chiar și la un nivel de subscriere de numai 25%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul, amendat pentru a 2-a oară, al ofertei de vânzare a emisiunii de obligațiuni corporative în valoare de 30 milioane euro a Impact Developer & Contractor (IMP) și purtătoare a unei dobânzi anuale fixe de 5,75%. Prin noua decizie, oferta poate fi considerată închisă chiar și la un nivel de subscriere de numai 25%.

Într-un context nefavorabil de piață, în care indicele BET a închis ieri cu aproape 14% sub maximul post-criză consemnat la sfârșitul lunii mai, maniera de amendare a prospectului indică faptul că Impact ar avea dificultăți cu atragerea integrală a finanțării. La finele săptămânii trecute, emitentul a prelungit cu 5 zile perioada de subscriere. Ultima zi de derulare a ofertei ar urma să fie 15 decembrie, iar data decontării este 19 decembrie. Inițial oferta ar fi trebuit să se închidă pe 8 decembrie. Subscrierea minimă pentru obligațiunile care ar urma să fie tranzacționate la BVB cu simbolul IMP22E începând cu o dată în jurul zilei de 22 decembrie este de 10 obligațiuni, respectiv echivalentul a 50.000 de euro.

Romcab, societate aflată în insolvență, raportează pierderi semestriale 37 milioane lei, pe fondul unei prăbușiri cu peste 80% a activității CITEȘTE ȘI Romcab, societate aflată în insolvență, raportează pierderi semestriale 37 milioane lei, pe fondul unei prăbușiri cu peste 80% a activității

Operațiunea a fost pregătită încă din vară. Impact a avut anul trecut venituri totale de 194,5 milioane lei și un profit net de 29,6 milioane lei. Deși și-a sporit vânzările de locuințe cu 30%, dezvoltatorul imobiliar a raportat pentru primul semestru al acestui an un profit net cu 1,5 milioane de lei mai mic comparativ cu perioada similară a anului trecut. În primele 9 luni ale acestui an, compania a consemnat un declin de 15,78% al veniturilor din vânzările din stocul de proprietăți rezidențiale, la 93,77 milioane lei, de la 111,34 milioane lei în primele 3 trimestre ale din 2016, iar profitul net a înregistrat un picaj de 51,77%, la 13,48 milioane lei, față de 27,95 milioane lei.

Compania a obținut, în prima parte a verii, finanțări pentru construcția clădirilor din ansamblul rezidențial Greenfield din Băneasa, respectiv o emisiune de obligațiuni de 12 milioane euro cumpărată de fonduri de investiții administrate de Credit Value Investments din Polonia și un împrumut de 32,73 milioane lei contractat de la Piraeus Bank. Impact, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 49,48%, este listată la cota BVB, iar prețul de închidere al sesiunii de ieri, de 1,1350 lei/acțiune, conferă acestei societăți o capitalizare de piață de 277,86 milioane lei (59,98 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
impact
obligatiuni
bvb
bursa
asf