Doar o cincime din profitul net al Antibiotice Iași pleacă spre acționari sub formă de dividende

Doar o cincime din profitul net al Antibiotice Iași pleacă spre acționari sub formă de dividende
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 mar 2019

Conducerea companiei Antibiotice Iași propune distribuirea unui dividend cu randament net mai mic de 2%, în condițiile în care-și propune cheltuieli de investiții de 23,5 milioane lei, în cea mai mare parte pentru calculatoare și licențe software. Acționarul majoritar, Ministerul Sănătății ar urma să obțină numai 3,55 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliul de Administrație al producătorului de farmaceutice Antibiotice Iași (ATB) a convocat pentru data de 18 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, formulând în paralel o propunere de repartizare a profitului net de 34,30 milioane lei. Nu mai puțin de 27,59 milioane lei din acest câștig ar urma să plece la capitolul „alte rezerve”, în timp ce numai 6,71 milioane lei, echivalent cu 19,55% din rezultatul net, va fi repartizat către acționari sub formă de dividende.

Acționarul majortar, Ministerul Sănătății, cu o deținere de 53,02% din titlturi, ar urma să primească 3,55 milioane lei, iar încasările la care sunt îndreptățiți acționarii investitori de portofoliu se ridică la 3,15 milioane lei.

Emisiunea de obligațiuni de 200 milioane euro a Digi, admisă la tranzacționare pe bursa din Irlanda. Înlocuitor pentru demisionarul Bendei CITEȘTE ȘI Emisiunea de obligațiuni de 200 milioane euro a Digi, admisă la tranzacționare pe bursa din Irlanda. Înlocuitor pentru demisionarul Bendei

Valoarea dividendului brut propus este de 0,009991506 lei/acțiune care, calculată la nivel net și raportatp la prețul de închidere de ieri, conferă titlurilor Antibiotice un randament de numai 1,91%, doar marginal peste media depozitelor bancare.

Remunerația redusă față de mediile acțiunilor lichide de pe bursă este consecința deciziei conducerii societății de a aloca suma de 23,54 milioane lei pentru cheltuieli de investiții în echipamente tehnologice, calculatoare electronice și echipamente periferice, precum și programe informatice.

Reacția în piață a fost negativă, iar la jumătatea orarului de tranzacționare, titlurile Antibiotice au scădeau cu 2,42%, până la prețul de 0,4840 lei/acțiune.

Consiliul de Administrație al companiei a convocat pentru aceeași dată și Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, având pe ordinea de zi prelungirea cu 12 luni a plafonului de garantare în valoare de 30 milioane lei contractat de la EximBank.

viewscnt
Afla mai multe despre
antibiotice
ministerul sanatatii
bvb
bursa
dividende