După raportări aiuritoare și suspiciuni de manipulare a pieței, Oil Terminal anunță un profit net de 7,1 mil. lei în T1, mai mare decât în întregul an 2015

După raportări aiuritoare și suspiciuni de manipulare a pieței, Oil Terminal anunță un profit net de 7,1 mil. lei în T1, mai mare decât în întregul an 2015
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 17 mai 2016

Compania Oil Terminal a realizat venituri de 37 milioane lei și un rezultat net de 7,09 milioane lei, în primul trimestru al acestui an, peste profitul net de 6,84 milioane lei anunțat anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatele financiare privind profitul net al Oil Terminal s-au învârtit halucinant. În primul trimestru din 2015 erau de 6,53 milioane lei, la 9 luni anul trecut compania raporta un câștig net de 16,17 milioane lei. Profit care s-a topit bizar în rezultatele preliminare anuale publicate în februarie, la numai 1,05 milioane lei, după ce compania a realizat un provizion. Ulterior, compania a revenit și a anunțat o valoare aproape triplă numai pentru dividende, de 2,85 milioane lei, în urma revizuirii profitului net la 6,84 milioane lei.

Acum, vine cu rezultate trimestriale potrivit cărora profitul net este de 7,09 milioane lei, cu 3,65% mai mari decât pe întreg anul trecut. Piața primește cu prudență aceste date. Dacă ieri titlurile au oscilat doar marginal față de referință, cu 0,20%, pe transferuri de numai 386 de lei, astăzi, până la orele prânzului, nu fusese efectuat niciun schimb pe acest emitent.

Investitorii par a fi fost loviți în încrederea lor de volatilitatea rezultatelor publicate de companie și pentru care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat o investigație pentru abuz de piață la sesizarea avertizorului de integritate Dan Bărbulescu. "ASF și BVB ar trebui să investigheze riscul de manipulare a pieței acțiunilor prin comunicarea de informații false", scria acesta către supraveghetorul pieței la începutul lunii trecute, într-o petiție legată de fluctuațiile majore de preț pe volume sporite în zilele publicării informațiilor contradictorii.

Profitul net raportat la primul trimestru este obținut în contextul unei majorări cu 8,54% a veniturilor din activitatea de bază, la 37,09 milioane lei, de la 34,17 milioane lei. Cea mai mare parte a acestora au fost obținute în raport cu Petrotel Lukoil, respectiv 15,98 milioane lei, fiind urmate de câștiguri de 4,67 milioane lei în relația cu OMV Petrom și de 4,51 milioane lei în raporturile comerciale cu Oscar Downstream.

EXCLUSIV Un investitor sesizează ASF și Ministerul Energiei privind un posibil caz de abuz de piață la Oil Terminal CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un investitor sesizează ASF și Ministerul Energiei privind un posibil caz de abuz de piață la Oil Terminal

La data de 31 martie, compania avea active de 502,42 milioane lei, numai marginal sub cele de la finele anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au scăzut cu 13,86%, la 54,44 milioane lei, de la 63,20 milioane lei.

Oil Terminal, societate unde statul este acționar majoritar cu 59,62% din titluri prin Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, este listată la Bursa de Valori București. La ultimul preț de piață de 0,0978 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a companiei este de 56,96 milioane lei (12,69 milioane euro).

Profit.ro organizează, în 23-24 mai, la Hotel Sheraton, sala Platinul, cu începere de la ora 9.00, prima ediție Profit Financial Forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții instituțiilor de supraveghere și reglementare, ai asociațiilor profesionale din domeniul bacar și asigurări, șefi de bănci, fonduri de investiții, reprezentanți ai pieței de capital, pentru a dezbate viitorul piețelor financiare.

Pentru detalii și înregistrări, click AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
oil terminal
bursa
bvb
dan barbulescu
asf
petrotel lukoil omv petrom
petrol