Electroargeș lansează ofertă publică de preluare obligatorie

Electroargeș lansează ofertă publică de preluare obligatorie

Sursa foto: Sombatw1965 / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 aug 2020

Firma Cardinal Main SRL, din zona moștenitorilor omului de afaceri decedat Constantin Chelu, a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) documentația pentru derularea unei oferte de preluare obligatorii la producătorul de aparate eletrocasnice Electroargeș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acționarii Electroargeș Curtea de Argeș (ELGS) vor putea subscrie în curând ordine de vânzare în cadrul unei oferte publice de preluare pe care majoritarii intenționează să o deruleze în perioada următoare. Emitentul a notificat piața că firma Cardinal Main SRL, care acționează concertat cu societățile Investment Constantin SRL și Bejamins United SRL, a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) prin intermediul casei de brokeraj Vienna Investment Trust documentația aferentă operațiunii de piață.

La începutul acestei luni, președintele Consiliului de Administrație Ștefan Constantin, a fost amendat de supraveghetorul pieței cu suma de 60.000 de lei pentru că nu a dat inițiat demersurile pentru a completa ordinea de zi a AGA la solicitarea unui acționar semnificativ.

AAGES își reduce cheltuielile și trece pe profit la S1 CITEȘTE ȘI AAGES își reduce cheltuielile și trece pe profit la S1

Electroargeș a obținut în primul semestru venituri totale din exploatare de 121,48 milioane lei, în creștere cu 23,57%, față de cele de 98,31 milioane lei din perioada similară a anului trecut. În același răstimp, cheltuielile totale din exploatare au urcat cu 16,70%, la 114,15 milioane lei, de la 97,81 milioane lei.

În aceste condiții, profitul din exploatare s-a majorat de 14 ori și jumătate, la 7,33 milioane lei, de la aproimativ 506.000 de lei în primele 6 luni ale anului trecut. În același timp, însă, compania a realizat o pierdere financiară de 16,79 milioane lei, față de rezultatul din exloatare pozitiv, de 3,86 milioane lei de la S1 2019. Electroargeș explică pierderea financiară prin operațiile în bilanț operate urmare a declarării insolvenței firmei Mobila Rădăuți din portofoliu. Aceasta nu afectează, însă, disponibilitățile bănești ale Electroargeș, mai precizează emitentul. Firma insolventă, listată pe piața AeRO de la BVB cu simbolul MOBT avea ca acționar direct, cu o participație de 43,11% din titluri, firma Electroargeș.

Aceasta raportează o pierdere de 9,46 milioane lei, față de profitul brut de 4,36 milioane lei din primul semestru al anului trecut.

Impact Developer & Contractor raportează înjumătățirea profitului net la S1. Compania are semnate precontracte pentru vânzarea a încă 260 de apartamente CITEȘTE ȘI Impact Developer & Contractor raportează înjumătățirea profitului net la S1. Compania are semnate precontracte pentru vânzarea a încă 260 de apartamente

La 30 iunie, activele totale ale companiei erau de 141,40 milioane lei, în creștere cu 5,27% față de cele de 134,32 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au crescut cu 20,77%, la  81,85 milioane de lei, de la 67,77 milioane de lei.

Electroargeș este listată la cota Bursei de Valori București și, la ultimul preț de închidere de 0,8600 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei se situează la 60,00 milioane de lei (12,39 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
electroarges
bvb
bursa