Electromagnetica iese din zona pierderilor adusă de „băieții deștepți din energie”

Electromagnetica iese din zona pierderilor adusă de „băieții deștepți din energie”
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 16 nov 2018

În condițiile unei majorări cu 52% a afacerilor, compania Electromagnetica a continuat pe tendința pozitivă pe care deja era înscrisă la S1, când avea un câștig net de 11 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Electromagnetica București (ELMA) a realizat în primele 9 luni ale acestui an venituri de 227,71 milioane lei, în creștere cu 52,48%, față de cele de 149,34 milioane lei. În acest context, compania a înregistrat un profit net de 16,67 milioane lei, comparativ cu pierderea de 6,82 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

În 2017, compania a avut de digerat un șoc din piața de energie electrică a contractelor la zi, societatea având creanță nerecuperată de la firma KDF Energy care a intrat în faliment. Efortul de pe parcursul anului de reparare bilanțului afectat încă de la T1 nu a putut fi surmontat, iar o amendă de la Consiliul Concurenței a lăsat compania pe pierdere.

GRAFIC Transilvania Broker de Asigurare, afaceri în creștere cu 12% la 9 luni și profit net substanțial mai mare CITEȘTE ȘI GRAFIC Transilvania Broker de Asigurare, afaceri în creștere cu 12% la 9 luni și profit net substanțial mai mare

Anul 2018 a fost de recuperare, iar deja la S1 societatea avea un rezultat net pozitiv de 11,16 milioane lei. Fără un eveniment neplăcut precum cel din piața „băieților deștepți” din energie, compania redevine profitabilă.

La data de 30 septembrie, activele totale ale societății se ridicau la 407,24 milioane lei, în creștere cu 3,89% față de cele de 391,97 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au fost reduse cu 2,23%, la 74,18 milioane lei, de la 75,87 milioane lei. Pentru anul în curs, compania are planificate investiții de 12 milioane lei.

Electromagnetica, societate cu acționariat dispersat în care Asociația salariaților are o deținere de 29,63% din titluri, iar SIF Oltenia (SIF5) o participație de 25,40% din capitalul social, este listată la Bursa de Valori București. Pe fondul raportării financiare, acțiunile companiei au crescut cu 10,48%, până la prețul de 0,1370 lei/acțiune, nivel la care capitalizarea de piață a companiei s-ar cifra la 92,62 milioane lei (19,86 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
electromagnetica
bvb
bursa