Euronext, cel mai mare operator bursier european, ia în calcul România, cel mai mare exportator de porumb din UE, ca punct de livrare pentru contractele futures pe porumb

Euronext, cel mai mare operator bursier european, ia în calcul România, cel mai mare exportator de porumb din UE, ca punct de livrare pentru contractele futures pe porumb
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 mai 2023

Euronext ia în calcul România, cel mai mare exportator de porumb din Uniunea Europeană, ca zonă de livrare fizică pentru contractele sale futures pe porumb, ca parte a unui efort de creștere a activității pe acest contract.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Punctul de livrare din România va fi cel mai probabil portul Constanța și va prelua porumb de origine UE, potrivit lui Nicholas Kennedy, șeful departamentului de mărfuri al Euronext.

"Înainte de extinderea UE în țările din Europa de Est eram exportatori neți, astăzi suntem importatori. Întrebarea este unde să fii, dacă vrei să captezi aceste fluxuri", a declarat Kennedy pentru Reuters.

Promateris, unde fondatorii Dedeman dețin aproape un sfert din acțiuni, începe anul cu o pierdere de aproape 1 milion de lei. Compania își propune să intre pe piețe noi din regiune CITEȘTE ȘI Promateris, unde fondatorii Dedeman dețin aproape un sfert din acțiuni, începe anul cu o pierdere de aproape 1 milion de lei. Compania își propune să intre pe piețe noi din regiune

Kennedy a adăugat că bursa încă se consultă cu operatorii cu privire la modul în care să dezvolte cel mai bine contractul și că analizează, de asemenea, o nouă extindere pe Rin, fără a oferi detalii.

Euronext a lansat două noi puncte de livrare fizică pentru acest contract la Dunkerque, în nordul Franței, și la Gent, în Belgia, în 2019, pe lângă punctele de livrare inițiale din sud-vestul Franței.

Euronext este cel mai mare operator bursier european și printre cei mai mari din lume, cu 1.930 de emitenți listați pe bursele din Belgia, Franța, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia și Portugalia și o capitalizare de piață de aproximativ 6.300 de miliarde de euro la finele anului trecut.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
euronext
contracte futures porumb romania
zona livrare fizica porumb euronext
extindere contracte futures porumb romania