Fiera Capital, fostul Charlemagne Capital, și-a redus drastic participația la MedLife

Fiera Capital, fostul Charlemagne Capital, și-a redus drastic participația la MedLife
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 sep 2018

Fondul înregistrat în Canada Fiera Capital este vânzătorul din tranzacția deal pe acțiunile MedLife din săptămâna aceasta, iar participația a fost redusă marginal sub 3%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fiera Capital, fostul fond Charlemagne Capital care la un moment dat achiziționase clădirea Cathedral Plaza, care era cel mai important acționar de portofoliu de la furnizorul de servicii medicale MedLife (M), a vândut aproape două treimi din participația sa pe care o avea după ce intrase în acționariat la oferta publică de listare din decembrie 2016, conform unei notificări a emitentului către Bursa de Valori București.

Divizia din Insulele Man al fondurilor Fiera Capital din Canada a rămas, în urma unei tranzacții de tip deal, cu o deținere de numai 2,97% din acțiunile companiei după ce anterior avea o participație de 7,21% din acțiunile MedLife.

Tranzacție: MedLife a finalizat preluarea platformei SfatulMedicului.ro, operată de o firmă controlată de unul dintre cei mai mari proprietari de spații stradale, având în spate fondul Broadhurst și pe Andrei Siminel CITEȘTE ȘI Tranzacție: MedLife a finalizat preluarea platformei SfatulMedicului.ro, operată de o firmă controlată de unul dintre cei mai mari proprietari de spații stradale, având în spate fondul Broadhurst și pe Andrei Siminel

Cele mai multe tranzacții s-au făcut pe piața deal marți, când au fost schimbate 630.000 de acțiuni, reprezentând 2,84% din capitalul social, valoarea acestor transferuri ridicându-se la 16,56 milioane lei, cele mai mari de la listare și până în prezent pentru o singură zi de tranzacționare. Deocamdată nu au fost puboicate informații oficiale despre cine este cumpărătorul.

La prețul de 26,30 lei/acțiune la care a vândut Fiera Capital, capitalizarea bursieră a MedLife se ridică la 582,41 milioane lei (125,09 milioane euro), iar valoarea pachetului care încă este deținut de fondul canadian este de 17,29 milioane lei (3,71 milioane euro).

După noile tranzacții, cea mai importantă deținere a Fiera Capital pe bursa românească este pachetul de 7,94% din acțiunile producătorului de vinuri Purcari Wineries (WINE) și a cărei valoare se cifrează la 29,34 milioane lei (6,31 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife
fiera capital
bvb
bursa
purcari