Fondul Proprietatea accelerează răscumpărările de titluri proprii, pregătind o ofertă pentru 1,2 miliarde acțiuni

Fondul Proprietatea accelerează răscumpărările de titluri proprii, pregătind o ofertă pentru 1,2 miliarde acțiuni

Sursa foto: dreamstime.com

scris 15 dec 2017

Administratorul unic al Fondului Proprietatea, compania finaciară americană Franklin Templeton, a depus la ASF o solicitare pentru aprobarea unei oferte de răscumpărare pentru 1,20 miliarde acțiuni proprii.

Fondul Proprietatea (FP) intenționează să accelereze răscumpărările titlurilor proprii în baza programelor aprobate de acționari, prin lansarea unei oferte publice care vizează achiziția a 1,20 miliarde acțiuni proprii, în prezent cu o valoare de piață de 1,01 miliarde lei (217,42 milioane euro), la prețul închiderii de iei de la BVB, de 0,8400 lei/acțiune.

În acest sens, administratorul unic Franklin Templeton Investment Management a depus astăzi, la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), o solicitare de a avizare a ofertei pentru care estimează că va primi un răspuns în termen de 10 zile. Intermediarii operațiunii de piață programată a se desfășura atât la Bursa de Valori București, cât și pe piața de la Londra unde FP este listată prin certificate de deposit (GDR) ar urma să fie Jefferies International Limited și WOOD & Company Financial Services.

EXCLUSIV THR Marea Neagră, deținută de SIF Transilvania, continuă vânzările: pune pe piață un teren cât Cișmigiul CITEȘTE ȘI EXCLUSIV THR Marea Neagră, deținută de SIF Transilvania, continuă vânzările: pune pe piață un teren cât Cișmigiul

Prețul urmează să fie anunțat la lansarea ofertei.

Reacția în piață a fost mai ales la nivelul volumelor, titlurile Fondului Proprietatea urcând pe primul loc în clasamentelor tranzacțiilor cu schimburi însumând 7,86 milioane lei la jumătatea orarului de tranzacționare, conform platformei de tranzacționare a IFB Finwest. Cotația a avansat cu 1,67%, până la prețul de 0,8540 lei/acțiune. La nivelul închiderii de ieri, capitalizarea bursieră a Fondului se ridica la 8,46 miliarde lei (1,82 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
franklin templeton
bvb
asf
fondul proprietatea
wood & company
jeffries international