Fondul Proprietatea, aproape jumătate din rulajul de la BVB, în ziua în care anunță că va face ofertă accelerată de răscumpărări

Fondul Proprietatea, aproape jumătate din rulajul de la BVB, în ziua în care anunță că va face ofertă accelerată de răscumpărări
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 5 iul 2016

Titlurile Fondului Proprietatea s-au apreciat astăzi cu aproape 3% pe transferuri însumând 8,40 milioane lei, în condițiile în care emitentul a anunțat că a depus la ASF documentația aferentă unei oferte de accelerare a programului de răscumpărări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ședința de tranzacționare de la Bursa de Valori București a fost preponderent „verde”, într-o zi nefaorabilă pentru activele de risc, marcată de scăderi de peste 1,50% a indicilor de la Paris și Frankfurt, dar și de o coborâre a țițeiului Brent sub reperul de 48 dolari/baril.

Indicele BET, al celor mai tranzacționate titluri, a urcat cu 0,45%, până la nivelul de 6.513,14 puncte, în timp ce indicele compozit BET Plus a câștigat 0,37%. În contextul unei evoluții ezitante pentru principalele acțiuni, avansul este în primul rând consecința creșterii cu 2,98% a titlurilor Fondul Proprietatea (FP), până la prețul de 0,76 lei/acțiune, pe tranzacții de 8,40 milioane lei reprezentând aproape jumătate din întreg rulajul de 17,82 milioane lei (3,94 milioane euro) al pieței de acțiuni.

Creșterea a survenit după ora 14.30, în condițiile în care Fondul a anunțat că a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) documentația derulării unei oferte de accelerare a programului de răscumpărări ale acțiunilor proprii pentru un număr de până la 575 milioane titluri. La închiderea de astăzi, valoarea pachetului s-ar ridica la 437 milioane lei (96,77 milioane euro).

Fondul Proprietatea reia procesul pentru derularea unei oferte publice de accelerare a programului de răscumpărări CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea reia procesul pentru derularea unei oferte publice de accelerare a programului de răscumpărări

Știrea de pe FP a fost catalizator și pentru indicele financiar BET-FI care a avut cea mai importantă apreciere, de 0,71%, până la nivelul de 27.297,27 puncte. Prin contrast, indicele energetic BET-NG a pierdut 0,35%.

Pentru coborârea respectivului indice în teritoriu negativ o influență consistentă au avut-o atât corecția ex-dividend, cu 8,65%, până la prețul de 67,60 lei/acțiune a titlurilor Conpet Ploiești (COTE), cât și scăderea cu 1,32% a Romgaz Mediaș (SNG), în a doua zi ex-data, până la prețul de 22,35 lei/acțiune, în apropierea minimului zilei de 22,30 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 1,31 milioane lei.

Pe locul 2 în topul tranzacțiilor, cu schimburi însumând 2,55 milioane lei, s-au situat titlurile Băncii Transilvania (TLV), care s-au depreciat cu 0,72%, până la prețul de 2,08 lei/acțiune. Tot pe segmentul bancar, titlurile grupului bancar austriac Erste (EBS), listate secundar la București, au scăzut cu 3,13% pe fondul unor transferuri depășind marginal un milion de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
romgaz
conpet
asf
banca transilvania
erste
petrol