Fondul Proprietatea lansează ofertă publică de răscumpărare în valoare de 150 milioane dolari

Fondul Proprietatea lansează ofertă publică de răscumpărare în valoare de 150 milioane dolari

Sursa foto: Bang Oland | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 mai 2022

Acționarii Fondului Proprietatea vor putea plasa la prețul de 2,1900 lei/acțiune, peste prețul de de bursă, ordine de vânzare în cadrul unei operațiuni de accelerare a programului de buy-back al emitentului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul Proprietatea (FP) a obținut avizul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru derularea unei oferte publice de răscumpărare al cărui obiect îl reprezintă 325,00 milioane acțiuni proprii.

Prețul de operațiunii este de 2,1900 lei/acțiune pentru acțiunile listate la BVB și de 109,50 lei (în echivalent dolari) pentru fiecare certificat de depozit (GDR) în cazul instrumentelor listate la Londra. Respectiva cotație ridică valoarea ofertei la 711,75 milioane lei (151,87 milioane dolari americani).

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări

Perioada de subscriere este între 18 mai și 26 iunie, alocarea urmând să fie pro-rata. Intermediarii sunt Swiss Capital și Auerbach Grayson penmtru tranzacția din România, iar agentul pentru oferta din piața londoneză este The Bank of New York Mellon. Operațiunea de piață este promovată la un preț cu 6,05% peste ultimul preț de închidere de la BVB, de 2,0650 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul proprietatea
bvb
bursa
franklin templeton
rascumparare
swiss capital