GRAFIC Bursa câștigă aproape un procent într-o mișcare catalizată de acțiunile bancare. Indicele BET intră într-o “capcană”

GRAFIC Bursa câștigă aproape un procent într-o mișcare catalizată de acțiunile bancare. Indicele BET intră într-o “capcană”

Sursa foto: Scyther5 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 26 mai 2022

Conectată la un rally al piețelor de acțiuni dezvoltate, bursa românească a reușit o sesiune pozitivă, însă pe o lichiditate slabă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Taurii” au împins în sus cotațiile la Bursa de Valori București pe un impuls de revenire conturat încă de săptămâna trecută. Totuși, piața are un moment de ezitare la o aglomerare de rezistențe tehnice într-un răstimp în care ordinele de cumpărare nu sunt consistente. Rulajul de num,ai 37,52 milioane lei (7,59 milioane euro) al pieței de acțiuni trădează o prudență a investitorilor față de un climat favorabil pentru activele de risc.

La New York Stock Exchange, indicele S&P500 a urcat în zona de 4.050 de puncte, în condițiile în care apar vocile care prefigurează o oprire cel puțin temporară, pe termen scurt la conflictul din Ucraina.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Sub influența acestor mișcări, cele mai tranzacționate 3 acțiuni de la BVB au avut toate închideri “pe verde”: +1,23%, până la prețul de 2,4750 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), ce au cumulat transferuri de 8,03 milioane lei, +1,27%, până la prețul de 1,4380 lei/acțiune, pentru titlurile One United Properties (ONE,) ce au întrunit o activitate 6,80 milioane lei, și +3,91%, până la prețul de 13,30 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD), care au concentrat schimburi de 4,16 milioane lei.

Aproape de acest reper, respectiv volume echivalente cu 4,06 milioane lei, am consemnat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au staționat la prețul de 2,0200 lei/acțiune care este inferior cu 7,76% celui al ofertei de răscumpărare derulate de emitent în această perioadă pentru un număr de 325,00 milioane acțiuni proprii.

TeraPlast – undă verde pentru un ajutor de stat pentru o investiție de 11 milioane euro CITEȘTE ȘI TeraPlast – undă verde pentru un ajutor de stat pentru o investiție de 11 milioane euro

Sunt evoluții care au dat linia generală a pieței, cu aprecieri moderate: +0,89% pentru indicele compozit BET-XT, +0,07% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 49.283,53 puncte, +0,38% pentru indicele energetic BET-NG și +0,94% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.320,85 puncte a intrat într-o zonă de congestie, între media mobilă exponențială de 21 de zile (EMA21), și mediile mobile exponențiale de 55 de zile (EMA55) și 200 de zile (EMA200, așa cum se vede pe graficul atașat.

GRAFIC Bursa câștigă aproape un procent într-o mișcare catalizată de acțiunile bancare. Indicele BET intră într-o “capcană”

Scenariul cel mai probabil este o etapă de evoluții neconcludente în această „capcană” de repere tehnice. Totuși sunt acțiuni care tind să își ia avânt. Astfel, titlurile MedLife (M) au crescut cu 2,27%, până la prețul de 19,82 lei/acțiune, și titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au avut un salt de 4,65%, până la prețul de 0,7870 lei/acțiune, ambele pe tranzacții cu puțin peste pragul de 1,30 milioane lei.

Pe al 5-lea rulaj al zilei, de 3,12 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) au avansat cu 0,56%, până la prețul de 0,4505 lei/acțiune. Aprecieri,d e asemenea, atenuate, am mai consemnat pe alte 2 simboluri ce au depășit nivelul unor schimburi de 1 milion de lei: +0,33%, până la prețul de 9,20 lei/acțiune, pentru titlurile Purcari Wineries (WINE) și +0,55%, până la prețul de 45,30 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica