GRAFIC Bursa câștigă jumătate de procent. Indicele BET ajunge într-un punct de echilibru

GRAFIC Bursa câștigă jumătate de procent. Indicele BET ajunge într-un punct de echilibru

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 27 mai 2022

Piața locală de acțiuni s-a cvonectat la raliul burselor dezvoltate, însă lichiditatea de la BVB este slabă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Săptămâna de tranzacționare de la Bursa de Valori București s-a încheiat cu o nouă sesiune pozitivă, adăugată în impulsul de revenire care a caracterizat întregul interval. Tendința favorabilă a fost susținută de avansul de 0,81%, până la prețul de 2,4950 lei/acțiune a titlurilor Băncii Transilvania (TLV) ce au adunat schimburi de 5,94 milioane lei, dar mai ales de saltul de 3,01%, până la prețul de 13,70 lei/acțiune, a titlurilor BRD Groupe Société Générale (BRD), care au cumulat transferuri de 3,76 milioane lei.

Acestea, alături de aprecierea cu 0,44%, până la prețul de 0,4525 lei/acțiune, a titlurilor OMV Petrom (SNP) Petrom ce au întrunit o activitate de 1,81 milioane lei, au adus „pe verde” piața în ansamblul ei: +0,47% pentru indicele compozit BET-XT și +0,94% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.391,31 puncte a intrat testează mediile mobile exponențiale de 55 de zile (EMA55) și 200 de zile (EMA200), așa cum se vede pe graficul atașat.

GRAFIC Bursa câștigă jumătate de procent. Indicele BET ajunge într-un punct de echilibru

Tendința ascendentă a fost susținută de raliul de la New York Stock Exchange care a adus indicele S&P500 în zona de 4.130 de puncte, cea mai ridicată valoare din ultimele 3 săptămâni.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

La BVB, încrederea cumpărătorilor este erodată. Rulajul pieței de acțiuni a fost de numai 35,19 milioane lei (7,12 milioane euro) și cea mai tranzacționată acțiune, cu volume echivalente cu 10,35 milioane lei, cea a Fondului Proprietatea (FP) aflându-se în staționare la nivelul de 2,02 lei/acțiune.

Indicele financiar BET-FI, unde titlurile FP dețin ponderea, chiar a alunecat cu 0,20% sub referință, până la vakloarea de 49.186,17 puncte. Celălalt indice sectorial, BET-NG, care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități, a pierdut, de asemenea, 0,04%, fiind tras în teritoriu negativ de corecția de 0,89%, până la prețul de 44,55 lei/acțiune, a titlurilor Romgaz Mediaș (SNG) care au afișat tranzacții de 1,88 milioane lei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

La același capitol, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au staționat la prețul de 45,30 lei/acțiune, pe transferuri de 1,72 milioane lei. În rest, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de 2 simboluri, ambele cu închideri „roșii”: -1,35%, până la prețul de 0,2200 lei/acțiune, pentru titlurile BRK Financial Group (BRK) și -0,.22%, până la prețul de 9,18 lei/acțiune, pentru titlurile Purcari Wineries (WINE).

Pe piața obligațiunilor, activitatea s-a ridicat la 9,13 milioane lei (1,85 milioane euro), cu cele mai lichide instrumente fiind titlurile de stat denominate în euro având scadența în decembrie 2025 (R2512AE) și, respectiv martie 2026 (2603AE).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica