GRAFIC Bursa este la un minim al ultimelor 4 luni. Tranzacții foarte mari pe acțiunile Fondul Proprietatea

GRAFIC Bursa este la un minim al ultimelor 4 luni. Tranzacții foarte mari pe acțiunile Fondul Proprietatea

Sursa foto: Traviswolfe | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 iul 2022

Titlurile Băncii Transilvania au coborât sub reperul de 2,00 lei/acțiune și au tras în jos indicele celor mai lichide acțiuni românești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un nou puseu de vânzare în sesiunea europeană a doborât bursele lumii. Acesta este contextul în care și la BVB am consemnat o accentuare a declinului pieței. Indicele compozit BET-XT a pierdut 0,79% și indicele reprezentativ BET a suferit un recul de 0,86%, până la nivelul de 11.918,04 puncte, cea mai scăzută valoare din a 2-a parte a lunii martie până în prezent, așa cum se vede pe graficul atașat.

GRAFIC Bursa este la un minim al ultimelor 4 luni. Tranzacții foarte mari pe acțiunile Fondul Proprietatea

Tonul scăderii a fost dat de titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au avut un declin de 2,23%, până la prețul de 1,9700 lei/acțiune, pe transferuri 12,86 milioane lei. O amplitudine apropiată a deprecierii, -2,15%, am consemnat pe titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au închis la prețul de 43,30 lei/acțiune o ședință în care au întrunit o activitate de 1,77 milioane lei.

Grupul ACP, care a contribuit la dezvoltarea unor afaceri ca Euroins, Amethyst și Carpatina, lansează un fond de investiții inclusiv în România. Noul fond - cu un român ex-director Citigroup în Londra și vicepreședinte Deutsche Bank în New York și Londra. CITEȘTE ȘI Grupul ACP, care a contribuit la dezvoltarea unor afaceri ca Euroins, Amethyst și Carpatina, lansează un fond de investiții inclusiv în România. Noul fond - cu un român ex-director Citigroup în Londra și vicepreședinte Deutsche Bank în New York și Londra.

Tendința negativă din piață a fost atenuată de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care s-au corectat cu doar 0,50%, până la prețul de 2,0000 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 38,09 milioane lei, reprezentând 61,50% din întreg rulajul de 61,93 milioane lei (12,53 milioane euro) al pieței de acțiuni. După finalizarea ofertei publice de răscumpărare derulată de emitent pentru un număr de 325,00 milioane acțiuni proprii, lichiditatea s-a îmbunătățit semnificativ și urmare a intrării la vânzare a fondurilor Silver Point înregistrate în statul american Connecticut.

EXCLUSIV România pierde o oportunitate de investiții de 200 milioane dolari. Oferta gigantului american Amerocap pentru terminalul petrolier din Portul Constanța nu mai este valabilă, statul nu a răspuns în 3 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV România pierde o oportunitate de investiții de 200 milioane dolari. Oferta gigantului american Amerocap pentru terminalul petrolier din Portul Constanța nu mai este valabilă, statul nu a răspuns în 3 ani

Indicele financiar BET-FI a avut un declin de 0,55%, apropiat de cel al celui mai important simbol din structura sa. Valoarea de închidere este de 50.207,76 puncte. Amplitudine comparabilă, -0,60%, a avut-o indicele energetic BET-NG. Cel mai relevant emitent din componența sa, OMV Petrom (SNP), a câștigat 1,20% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale stabilizându-se la prețul de 0,4650 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,05 milioane lei.

Un reper al schimburilor de 1 milion de lei a mai fost înregistrat de 2 acțiuni, ambele având deprecieri: -0,84%, până la prețul de 11,76 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) și -1,38%, până la prețul de 18,56 lei/acțiune, pentru titlurile MedLife (M). După închiderea pieței, furnizorul de servicii medicale a anunțat preluarea celui mai mare spital privat din Argeș.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
medlife