GRAFIC Bursa românească – la a 4-a sesiune consecutivă de aprecieri consistente

GRAFIC Bursa românească – la a 4-a sesiune consecutivă de aprecieri consistente

Foto dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 dec 2022

La BVB am consemnat o ședință pozitivă, în care cele mai tranzacționate acțiuni – toate ale unor companii cu capitalizare mare – au urcat cu peste 2 procente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Pe piețele de acțiuni dezvoltate, tendința este clară, de marcare de profituri, după raliul consistent din ultima parte a lunii trecute. Pentru a 2-a zi consecutiv, indicii principali americani pierd mai mult de un procent, dar aceasta nu afectează Bursa de Valori București, unde investitorii alimentează cu ordine de cumpărare o piață care era rămasă în urmă față de elanul din plan extern.

Piața locală a adăugat o a 4-a sesiune la o secvență de aprecieri semnificative, susținută de activitate sporită pe emitenții cu capitalizare mare. Un număr de 3 acțiuni au adunat schimburi în echivalentr vu 70,59% din rulajul de 40,95 milioane lei (8,33 milioane euro) al pieței de acțiuni după cum urmează: +2,15%, până la prețul de 1,9980 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au avut cele mai mari tranzacții ale zilei, de 10,01 milioane lei, +2,09%, până la prețul de 21,95 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au însumat transferuri de 9,94 milioane lei și +2,05%, până la prețul de 0,4740 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au cumulat volume de 8,96 milioane lei.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Începutul de decembrie poate să aducă niște fluctuații pentru piața petrolului CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Începutul de decembrie poate să aducă niște fluctuații pentru piața petrolului

Sunt mișcări care au antrenat aprecieri generalizate la nivelul întregii piețe: +1,30% pentru indicele compozit BET-XT, +0,50% pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 50.710,13 puncte, +1,31% pentru indicele energetic BET-NG, și +1,54% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.306,27 este într-o trecere credibilă a mediei mobile exponențiale (EMA200), cea care definește trendul și care a fost străpunsă prin lumânări lungi verzi, însoțite de lichiditate în creștere.

GRAFIC Bursa românească – la a 4-a sesiune consecutivă de aprecieri consistente

Activitatea nu a fost foarte bine distribuită în adâncime. Titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au crescut cu 0,97%, până la prețul de 41,65 lei/acțiune, pe tranzacții de 1,94 milioane lei, și în rest, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de 2 simboluri, ambele cu dinamică ascendentă: +0,43%, până la prețul de 13,88 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) și +1,40%, până la prețul de 43,50 lei/acțiune, pentru titlurile Nuclearelectrica (SNN).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica