GRAFIC Contractele futures pentru indicii americani scad. Investitorii reacționează negativ la absența unui rezultat oficial încă din noaptea alegerilor prezidențiale

GRAFIC Contractele futures pentru indicii americani scad. Investitorii reacționează negativ la absența unui rezultat oficial încă din noaptea alegerilor prezidențiale

Foto dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 nov 2020

După ce, pe parcursul nopții, cotațiile futures pentru indicii americani s-au aflat pe o tendință pozitivă în prefigurarea unei victorii în alegeri a președintelui Donald Trump, întârzierea sau oprirea unor numărători în state-cheie a indus un climat de incertitudine în piețe. O declarație a lui Trump că va merge la Curtea Supremă pentru a se asigura de mandat a alimentat vânzările.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru indicii bursei de la New York se află sub presiune la debutul sesiunii europene, în condițiile în care soarta alegerilor americane nu a fost tranșată. Deși președintele Donald Trump pare a avea conducerea decisivă în suficiente state încât să-și asigure numărul de electori necesari pentru un nou mandat la Casa Albă, o stagnare a numărătorilor a adus un plus de nesiguranță în piețe unde investitorii reacționează violent.

Cotația pentru indicele S&P500 a suferit un declin de aproximativ 2% pe discursul în care Trump și-a declarat victoria, dar în care a denunțat posibilitatea unor fraude și a declarat că se va adresa Curții Supreme pentru a opri prelungirea primirii după închiderea urnelor a coletelor poștale cu voturi. Indicele avusese un rally de 2,5% în mai puțin de jumătate de oră, în prefigurarea unui succes al actualului președinte în sesiunea asiatică, dar acesta a fost abrupt amendată după închiderea Bursei de la Tokyo, pe fondul unui discurs al lui Trump caracterizat drept neinspirat chiar de fostul său purtător de cuvânt Sean Spicer.

GRAFIC Contractele futures pentru indicii americani scad. Investitorii reacționează negativ la absența unui rezultat oficial încă din noaptea alegerilor prezidențiale

Contractele futures pentru indicele S&P500 încearcă o stabilizare în zona de 3.350-3.360 puncte, însă piața este caracterizată de neliniște.

Totuși, datele preliminare indică faptul că Trump ar urma să-și asigure cei 270 de electori necesari pentru a obține funcția de președinte pentru încă 4 ani sau chiar o marjă de 20 de electori peste acest reper.

Astfel, lui Trump îi sunt încredințate 213 de voturi ale electorilor. La acestea se adaugă 10 electori pe care ar urma să-i primească de la statul Wisconsin unde după numărarea a 94% din voturi are un avans de 51,0% la 47,5% față de contracandidatul Joe Biden, 16 electori din statul Michigan unde are un avantaj de 53,2% la 45,2% după verificarea a 69% din sufragii, 16 electori de la statul Georgia unde după numărarea a 94% din voturi conduce cu 50,5% la 48,3% și 15 electori din Carolina de Nord unde ecartul este de 50,1% la 48,7%, în condițiile numărării a 94% din voturi. Numai din cele 4 state Trump și-ar asigura numărul de 270 de electori necesari alegerii sale.

Aceasta fără a mai socoti cei 20 de electori ai statului Pennsylvania unde Trump avea un avans confortabil, de 55,8% la 43,0% înainte ca numărătoarea să fie oprită de autoritățile locale după consultarea a 64% din sufragii.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
sua
alegeri
bursa