GRAFIC Repere tehnice de tranzacționare pe acțiunile Nuclearelectrica

GRAFIC Repere tehnice de tranzacționare pe acțiunile Nuclearelectrica

Sursa foto: dreamstime.com

scris 8 ian 2018

În primele zile de tranzacționare ale anului, acțiunile Nuclearelectrica s-au mișcat către limita superioară a unei formațiuni grafice semnalată de o analiză a BRK Financial Group remisă Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Nuclearelectrica (SNN) a fost una dintre companiile de la Bursa de Valori București ale cărei acțiuni au performat anul trecut, cu un randament de 50,00%, prețul de închidere fiind de 7,20 lei/acțiune, față de 4,80 lei/acțiune, cât a fost ultima valoare de tranzacționare din 2016. Acest câștig de 5 ori mai mare decât avansul de 9,44% al indicelui reprezentativ BET a fost realizat în condițiile unor rezultate financiare bune, profitul la 9 luni de 225,28 milioane lei fiind cu 120% peste cel din perioada similară a exercițiului financiar precedent.

În a 2-a parte a anului, însă, acțiunile producătorului de energie nucleară au intrat într-o etapă de indecizie, cu o consolidare într-un perimetru de tranzacționare destul de larg. O analiză a BRK Financial Group remisă Profit.ro de către Răzvan Raț, director de operațiuni la casa de brokeraj clujeană, oferă câteva repere tehnice pentru deslușirea traiectoriei acțiunilor Nuclearelectrica și asupra parametrilor de urmărit în cazul scenariului negativ și a scenariului pozitiv.

GRAFIC Repere tehnice de tranzacționare pe acțiunile Nuclearelectrica

Așa cum se vede pe graficul atașat, cotația s-a blocat într-un triunghi simetric, în care au fost delimitate 2 zone, în fiecare dintre acestea controlul fiind deținut fie de „tauri”, fie de către „urși”. Deși anul a fost închis în zona care transmitea semnale negative, avansul de 4,86% de la începutul acestui an a marcat o trecere nu numai în partea superioară a intervalului, dar chiar la limita triunghiului. Analiza afișa indicatorului RSI (14) cu mențiunea că trecerea acestuia peste reperul de 50 de puncte, ar da semnal pozitiv pentru piață.

Profit.ro prezintă un grafic adus în prezent cu evoluția din primele 3 sesiuni de tranzacționare din 2018, în care se vede că prețul a ajuns la latura superioară a triunghiului simetric, iar osiclatorul RSI a trecut de nivelul de 50 de puncte.

GRAFIC Repere tehnice de tranzacționare pe acțiunile Nuclearelectrica

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica
at
bvb
bursa
brk financial