Hidroelectrica lansează procedura pentru achiziția asistenței juridice în vederea listării

Hidroelectrica lansează procedura pentru achiziția asistenței juridice în vederea listării
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 feb 2020

Producătorul de energie hidro Hidroelectrica a lansat, pe sistemul de licitație publică SEAP, licitația pentru achiziția de servicii juridice, în valoare de 700.000 de euro, pentru procesul de listare la bursă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mutare în direcția listării Hidroelectrica, societate pe care investitorii o așteaptă la bursă de ani de zile. Compania a anunțat că a lansat procedura publică având ca obiect  achiziția de ”Servicii avocațiale de consultanță și asistență juridică ale unui consultant juridic internațional” pentru derularea procedurilor în vederea listării la bursă.

”Hidroelectrica a intrat pe ultima sută de metri în ceea ce privește procesul de listare. Ne pregătim intens pentru acest proiect, pe care îl dorim si credem ca va fi unul de succes”, spune în comunicarea oficială Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica.

OMV Petrom va plăti 27 milioane euro companiei-mamă pentru participația pe care aceasta o deține în perimetrul Han Asparuh din Bulgaria CITEȘTE ȘI OMV Petrom va plăti 27 milioane euro companiei-mamă pentru participația pe care aceasta o deține în perimetrul Han Asparuh din Bulgaria

Listarea societății este prinsă în strategia de aderare la moneda euro, însă în piața de capital nu au mai ajuns mesaje clare că există o voință în acest sens. Proiectul urmărit de fosta majoritate parlamentară rezultată din alegerile din 2016 al constituirii unui fond suveran a paralizat orice demersuri de listare.

În anii 2010-2012, contracte păguboase cu „băieții deștepți” din energie au aruncat societatea pe pierdere, iar „decăpușarea” s-a realizat doar în contextul în care Hidroelectrica a fost introdusă în insolvență, iar administratorul judiciar Remus Borza a tăiat legăturile comerciale care erau în defavoarea companiei. Bilanțul producătorului de energie hidro a fost ameliorat treptat, iar anul trecut acesta deja a fost în măsură să distribuie dividende în valoare de 1 miliard de lei către acționari.

„Am parcurs etape importante, în primul rând prin stabilirea unei direcții clare de urmat în chestiunea investițiilor istorice, fapt ce ne-a permis obținerea unei opinii fără rezerve din partea auditorului independent, netezind astfel - încă de anul trecut, calea către listare”, spune directorul Badea.

Listarea Hidroelectrica, este o societate de mare dimensiuni, iar punerea în vânzare a unui pachet consistent ar aduce Bursa de Valori București mai aproape de promovarea la statutul de piață emergentă sub criteriile MSCI, prin existența unui nou emitent care să îndeplinească exigențele de capitalizare și free-float a celor de la Morgan Stanley. O astfel de promovare ar facilita fluxuri de capital suplimentare ale investitorilor instituționali nerezidenți către România.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
bvb
bursa