Holde Agri Invest intră pe bursă ca o companie cu o valoare de piață de 13 milioane de euro

Holde Agri Invest intră pe bursă ca o companie cu o valoare de piață de 13 milioane de euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 1 oct 2020

Cu 10.000 de hectare în folosință și după ce a atras acționari cu nume precum fondatorii Superbet, Animax, Paloma Tours, Arabesque sau 7Card, compania Holde Agri Invest s-a listat pe piața AeRO de la BVB unde a intrat la tranzacționare la un preț cu 30% peste referința ultimului plasament privat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Bursa de Valori București are începând de astăzi un jucător în domeniul exploatațiilor agricole de mare suprafață în compania Holde Agri Invest (HAI), care concentrează aproape 10.000 de hectare de teren și a realizat deja investiții de aproximativ 10 milioane de euro în primii aproape 3 ani de activitate.

Titlurile societății se tranzacționează la jumătatea sesiunii de tranzacționare, când adunaseră schimburi însumând 1,72 milioane lei, la prețul de 1,4700 lei/acțiune, nivel la care valoarea de piață a societății se situează la 63,31 milioane lei (12,99 milioane de euro)

Tudor Ciurezu, la un pas să își piardă poziția de președinte SIF Oltenia. Boardul societății se conformează deciziei ASF și completează ordinea de zi a unei AGA cu cerințele SIF Banat Crișana vizând schimbări în conducere CITEȘTE ȘI Tudor Ciurezu, la un pas să își piardă poziția de președinte SIF Oltenia. Boardul societății se conformează deciziei ASF și completează ordinea de zi a unei AGA cu cerințele SIF Banat Crișana vizând schimbări în conducere

Compania care recent l-a cooptat în acțonariat pe Dan Oros, director de marketing pentru operațunile din România ale Google și YouTube, are 2 exploatații majore fiecare de aproximativ 3.500 de hectare la Roșiorii de Vede și Buciumeni unde în acest an a achiziționat ferma Agromixt. Planul pe 7 ani vizează investiții de 50 milioane de euro și concentrarea unor terenuri arabile de 20.000 de hectare.

Prezent la evenimentul de listare de la deschiderea ședinței de tranzacționare de la Bursa de Valori București, președintele Consiliului de Administrație Iulian Cârciumare spune că în acest proces de extindere, compania vizează o păstrare a raportului de 1 la 1 între capitalul atras (inclusiv prin operațiuni pe bursă) și îndatorare.

Holde Agri Invest estimează pentru anul în curs un venit de aproximativ 40 milioane lei, cu o marjă a profitului operațional EBIT de 17,2%. Pentru titlurile listate, randamentul dividendului prconizat este de 8% sau chiar de 2 cifre, iar planul de afaceri prevede atingerea unor venituri de 156,3 milioane lei în al 10-lea an de la listare, cu o profitabilitate de 32,6%.

Holde Agri Invest intră pe bursă ca o companie cu o valoare de piață de 13 milioane de euro

Conceptul pentru Holde a fost inventat în 2016 de patru antreprenori români, Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu și Alexandru Covrig. În 2017, fondatorii și-au unit forțele cu echipa companiei locale de asset management, Certinvest și împreună, în 2018, au stabilit modelul de afaceri inovator din spatele Holde Agri Invest SA.

La scurt timp, Holde a primit prima investiție externă de la Vertical Seven Group, un fond stabilit de antreprenorii români Iulian Cîrciumaru și Andrei Crețu. După închiderea plasamentului privat, Holde Agri Invest SA are 52 de acționari.

Vertical Seven Group rămâne cel mai mare acționar al Holde, cu 19,6% din companie, în timp ce restul investitorilor dețin între 9% și 0,1% în afacere. Modelul de business prevede ca niciun acționar să nu dețină o participație majoritară în cadrul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
holde agri invest
superbet
bvb
bursa
arabesque
7card