În ultima sesiune a săptămânii, bursa rămâne în baza a 3 acțiuni

În ultima sesiune a săptămânii, bursa rămâne în baza a 3 acțiuni

dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 iul 2022

Doar titlurile Fondul Proprietatea, OMV Petrom și Băncii Transilvania au depășit un nivel al tranzacțiilor de 1 milion de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Un raliu important a dus din nou indicele S&P500 de la New York Stock Exchange peste nivelul de 3.900 de puncte. Bursa de Valori București nu s-a cuplat la această mișcare și a avut o ședință negativă, cu un declin de 0,33% a indicelui compozit BET-XT și o depreciere de 0,41%, până la nivelul de 12.252,06 puncte, unde sub aspect tehnic este aproape de media mobiklă exponențială de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul.

În ultima sesiune a săptămânii, bursa rămâne în baza a 3 acțiuni

Direcția pieței a fost dată de 3 acțiuni care au și întrunit 79,42% din rulajul de numai 27,00 milioane lei (5,46 milioane euro) al pieței de acțiuni. Astfel, titlurile Fondul Proprietatea (FP), pe care în aceste zile fondurile americane Silver Point s-au aflat la vânzare, s-au corectat cu 0,49%, până la prețul de 2,0400 lei/acțiune, pe cele mai mari transferuri ale sesiunii, de 11,49 milioane lei.

Fondul de pensii administrat NN de la Pilonul II taie din investițiile în acțiuni străine, dar include un plasament de aproape 50 milioane lei într-un fond de tranziție energetică lansat de o bancă franceză. Adio, Spania! CITEȘTE ȘI Fondul de pensii administrat NN de la Pilonul II taie din investițiile în acțiuni străine, dar include un plasament de aproape 50 milioane lei într-un fond de tranziție energetică lansat de o bancă franceză. Adio, Spania!

De asemenea, titlurile OMV Petrom (SNP) au coborât cu 1,06%, până la prețul de 0,4650 lei/acțiune, pe o activitate de 6,60 milioane lei, și titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au retras cu 0,21%, până la prețul de 2,3300 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 3,35 milioane lei. În rest niciun alt simbol de la cota BVB nu a mai depășit un reper al schimburilor de 1 milion de lei.

Indicii sectoriali au avut închideri divergente, resopectiv un avans de 0,19%, până la nivelul de 51.291,33 puncte a indicelui financiar BET-FI și un recul de 0,50% a indicelui BET-NG care măsoară evoluția acțiunilor de pe segmentul de energie și utilități.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
omv petrom
fondul proprietatea