Încă un an și jumătate de răscumpărări la Fondul Proprietatea

Încă un an și jumătate de răscumpărări la Fondul Proprietatea
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 8 oct 2015

Documentele de convocare pentru Adunarea Generală a Acționarilor din 29 octombrie solicită investitorilor FP aprobarea unui plan de răscumpărare a acțiunilor proprii pentru o perioadă de 18 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Administratorul unic al Fondului Proprietatea (FP), compania financiară americană Franklin Templeton, vine în întâmpinarea solicitărilor din ultimii ani a principalilor acționari pentru returnarea rapidă de cash propunând un nou program de răscumpărări ale acțiunilor proprii ce ar urma să se deruleze pe o perioadă de 18 luni de acum încolo. Ținta răscumpărărilor propuse în documentele de convocare ale Adunării Generale a Acționarilor din 29 octombrie ar urma să nu depășească 10% din valoarea capitalului social subscris. Achizițiile se vor efectua la un preț care nu poate fi mai mic de 0,2 lei/acțiune sau mai mare de 2 lei/acțiune. Programul de buy-back va viza și piața londoneză prin cumpărarea de  certificate de depozit (GDR) având la bază ca activ suport acțiuni FP sau de titluri de interes (DI) în legătura cu acțiuni ale Fondul Proprietatea.

Programele de răscumpărări au fost solicitate în ultimii trei ani de cel mai important acționar al Fondului, grupul Elliott, care prin societățile Manchester Securities Corp. și Beresford Energy a controlat în acest răstimp 15-20% din acțiunile FP. Achizițiile acțiunilor proprii au fost și principalul motor care a dus cotația FP de la palierul de 0,5 lei/acțiune la care se tranzacționa încă la peste un an de la listare către nivelul de preț de astăzi, de 0,786 lei/acțiune, care dă Fondului o capitalizare bursieră de 8,8 miliarde lei (aproape 2 miliarde euro), valoare cu 27,57% mai mică decât activul net de 12,15 miliarde lei (2,75 miliarde euro) raportat pentru data de 31 august.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
fp
fondul proprietatea
bvb
franklin templeton
elliott
rascumparari