Indicele BET atinge un nou record într-o piață cu survol german

Indicele BET atinge un nou record într-o piață cu survol german

Sursa foto: Colicaranica | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 4 ian 2022

Bursa românească a atinse noi maxime, însă pe volume într-atât de mici încât au permis acțiunilor Lufthansa, listate secundar la BVB, să fie pe locul 1 în topul segmentului regular.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Revenirea investitorilor din vacanța de Anul Nou se lasă așteptată. Ordinele au fost foarte reduse, rulajul pieței de acțiuni fiind de numai 33,43 milioane lei (6,76 milioane euro). Totuși, chiar și fără o susținere deosebită la cumpărare indicii principali au doborât noi recorduri, cu motor în creșterea titlurilor Băncii Transilvania (TLV) cu 0,97%, până la prețul de 2,6150 lei/acțiune, pe transferuri de 3,07 milioane lei.

Anul bursier 2021 – foarte bun prin prisma listărilor, „jucării” noi după ani de secetă. De la Made in Romania, la tranzacționarea în ring. Descoperirea „jocului simplu” CITEȘTE ȘI Anul bursier 2021 – foarte bun prin prisma listărilor, „jucării” noi după ani de secetă. De la Made in Romania, la tranzacționarea în ring. Descoperirea „jocului simplu”

Indicele compozit BET-XT a câștigat 0,64% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,65%, până la nivelul de 13.141,85 puncte, după 2 ședințe de retrageri minore.

Indicele BET atinge un nou record într-o piață cu survol german

Activitatea din piața reglementată a fost atât de slabă încât, cu schimburi însumând 3,09 milioane lei, titlurile Deutsche Lufthansa (LHA), listate secundar, s-au aflat pe primul loc, în contextul unui salt de 5,68% în acord cu mișcarea din piața principală de la Frankfurt. Acestea au fost depășite doar de tranzacții speciale din piața deal în valoare de 4,20 milioane lei realizate cu acțiuni SIF Transilvania (SIF3).

La același capitol al fondurilor închise de investiții al cărui indice BET-FI a avansat cu 0,17%, până la nivelul de 52.279,81 puncte, titlurile Fondul Proprietatea (FP) s-au corectat cu 0,10%, până la prețul de 1,9880 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 2,20 milioane lei, și titlurile Evergent Investments (EVER) s-au depreciat cu 0,41%, până la prețul de 1,2200 lei/acțiune, pe transferuri de 1,05 milioane lei.

SURPRIZĂ Moștenitorul misteriosului investitor nonagenar de la BVB, ce deține aproape 17% din Oil Terminal, vrea ca participația statului la operatorul petrolier portuar constănțean să scadă sub 50% CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Moștenitorul misteriosului investitor nonagenar de la BVB, ce deține aproape 17% din Oil Terminal, vrea ca participația statului la operatorul petrolier portuar constănțean să scadă sub 50%

Titlurile Digi Communications (DIGI) au început bine anul și au urcat cu 1,20%, până la prețul de 42,00 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al pieței reglementate, de 2,06 milioane lei. Tot într-o notă pozitivă, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) au crescut cu 1,96%, până la prețul de 1,0380 lei/acțiune, pe o activitate de 1,48 milioane lei, iar titlurile Nuclearelectrica (SNN) au închis cu 1,28% peste referință, la prețul de 47,60 lei/acțiune, pe tranzacții 1,62 milioane lei în piața regular. Pe același emitent s-a efectuat un schimb de tip deal de 1,56 milioane lei.

Pe sectorul energetic, al cărui indice BET-NG a câștigat 0,61%, cei 2 producători de gaze naturale au avut pierderi la nivelul capiotalizării bursiere pe o lichiditate în echivalent de peste 1 milion lei: -0,13%, până la prețul de 37,90 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG) și -0,50%, până la prețul de 0,4950 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
teraplast
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
nuclearelectrica