Indicele BET de la BVB câștigă 1%. Acțiunile Băncii Transilvania continuă raliul

Indicele BET de la BVB câștigă 1%. Acțiunile Băncii Transilvania continuă raliul
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 apr 2020

Pe o piață caracterizată de volume foarte mici, bursa românească a continuat cu un elan moderat tendința pozitivă din ședința precedentă. Investitorii vor avea un impact negativ pe portofolii după ce propunerea inițială pentru un dividend de 1,64 lei/acțiune la BRD Groupe Société Générale a căzut la propunerea acționarului majoritar din Franța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bursa de Valori București a revenit peste reperele sale de dinainte de minivacanța de Paști, dar piața încă este în suferință, ceea ce se vede la nivelul volumelor. Rulajul pieței de acțiuni abia a fost de 23,37 milioane lei (4,83 milioane euro), și acela ajutat de transferurile de 1,49 milioane lei pe un emitent ce este listat doar secundar la BVB, respectiv grupul bancar austriac Erste (EBS), deținătorul BCR.

Poveștile bursiere principale ale zilei s-au consumat tot pe segmentul bancar. Titlurile Băncii Transilvania (TLV) s-au apreciat cu 2,12%, până la prețul de 1,9300 lei/acțiune, pe cele mai mari tranzacții ale zilei, de 7,67 milioane lei, însă cele ale BRD Groupe Société Générale (BRD) s-au aflat pe contrasens, alunecând cu 0,17% sub referință, la prețul de 11,48 lei/acțiune, pe fondul unor schimburi de 3,94 milioane lei, într-o zi în care acționarii au votat conform propunerii majoritarului din Franța pentru încorporarea întregulu profit de 1,53 milioane lei la rezerve și renunțarea la dividendul de 1,64 lei/acțiune. Știrea a fost comunicată pieței după închiderea sesiunii.

EȘEC. Adio BRUA 2? Transgaz și omologul său maghiar au raportat cerere insuficientă. Eșecul final - cel mai probabil din cauza blocajului economiei globale determinat de măsurile restrictive CITEȘTE ȘI EȘEC. Adio BRUA 2? Transgaz și omologul său maghiar au raportat cerere insuficientă. Eșecul final - cel mai probabil din cauza blocajului economiei globale determinat de măsurile restrictive

Piața a fost tractată de bursele europene, care au avut închideri „pe verde”: +0,62% pentru indicele Euro Stoxx 50, +0,97% pentru indicele FTSE100 de la Londra, +0,89% pentru indicele CAC40 de la Paris, +0,95% pentru indicele DAX30 din Germania, +1,31% pentru indicele WIG20 de la Varșovia, +1,48% pentru indicele BUX de la Budapesta și +2,50% pentru indicele PX de la Praga.

La București, atât indicele compozit BET Plus, cât și indicele reprezentativ BET au avansat cu câte 1,00%, ultimul având o închidere la nivelul de 7.921,89 puncte. Intraday, cotația s-a apropiat și de zona de 8.000 de puncte unde se găsește și retragerea Fibonacci de 38,2% a impulsului de scădere din martie, reperele trasate din această perspectivă de Profit.ro încă de luna trecută funcționând foarte bine, așa cum se vede pe graficul atașat.

Indicele BET de la BVB câștigă 1%. Acțiunile Băncii Transilvania continuă raliul

Indicele financiar BET-FI a fost singurul cu o închidere marginal negativă, -0,03%, la nivelul de 39.915,21 puncte, într-o zi în care și cel mai important emitent din structura sa, Fondul Proprietatea (FP) a fost în staționare, la prețul de 1,1300 lei/acțiune, pe al 3-lea rulaj al zilei, de 3,50 milioane lei.

Pe segmentul energetic, în contextul unei zile de reveniri pe piețele internaționale ale petrolului, a avut o zi apropiată de media pieței, cu un avans de 1,14% al indicelui energetic BET-NG. Din componența acestuia, titlurile OMV Petrom (SNP) au urcat cu 1,32%, până la prețul de 0,3080 lei/acțiune, pe transferuri de 1,54 milioane lei, iar titlurile Romgaz Mediaș (SNG) s-au apreciat cu 0,36%, până la prețul de 27,75 lei/acțiune, pe volume echivalente cu aproximativ 853.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
erste