Indicele BET depășește pragul de 12.000 de puncte pentu prima oară în istorie

Indicele BET depășește pragul de 12.000 de puncte pentu prima oară în istorie

Sursa foto: Maciek905 | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 13 iul 2021

Într-o sesiune în care aproape jumătate din activitatea de tranzacționare a fost asigurată de acțiunile bancare, indicele celor mai lichide titluri românești a ajuns pe o valoare record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Bursa românească a depășit o nouă ștechetă psihologică. Nu a fost nevoie de volume, rulajul pieței de acțiuni fiind de numai 36,73 milioane lei (7,45 milioane euro), și nici măcar de o evoluție în tandem. În top 5 al celor mai schimbate acțiuni, doar 3 simboluri au avut închideri „pe verde”.

Decisiv a cântărit creșterea cu 1,64%, până la prețul de 2,7950 lei/acțiune, a titlurilor Băncii Transilvania (TLV) pe transferuri de 9,31 milioane lei în piața reglementată. Pe același emitent s-a realizat și singura tranzacție specială din piața deal, în valoare de 1,19 milioane lei. Cealaltă acțiune bancară lichidă de la cota BVB, cea a BRD Groupe Société Générale (BRD), s-a corectat cu 0,79%, până la prețul de 17,68 lei/acțiune, pe a 2-a activitate a zilei, de 6,53 milioane lei.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

În pofia unor evoluții divergente și într-un climat internațional favorabil activelor de risc la nivel internațional, în care indicele S&P500 de la New York Stock Exchange a atins un nou maxim în zona de 4.900 de puncte, și la BVB tendința a fost pozitivă în ansamblu. Indicele compozit BET Plus a avansat cu 0,33% și indicele reprezentativ BET a urcat cu 0,32%, până la o nouă valoare record, de 12.006,24 puncte.

Indicele BET depășește pragul de 12.000 de puncte pentu prima oară în istorie

În prima zi după ajustarea ex-dividend, titlurile TeraPlast Bistrița (TRP) s-au apreciat cu 0,45%, până la prețul de 0,8840 lei/acțiune, pe un rulaj de 4,24 milioane lei. Prin contrast, pe fondul unor schimburi de 2,38 milioane lei, titlurile One United Properties (ONE) au coborât cu 1,51%, până la prețul de 1,9600 lei/acțiune, care este cu 2,00% sub cel de 2,0000 lei/acțiune al ofertei publice primare ce a precedat listarea.

Intermediarul operațiunii de piață derulate de compania imobiliară, BRK Financial Group (BRK) a câștigat 4,03% la nivelul capitalizării bursiere, titlurile sale încheind la prețul de 0,3610 lei/acțiune o sesiune în care au cumulat tranzacții de 1,87 milioane lei.

Acțiunile Simtel Team, companie care montează centrale fotovoltaice pentru Altex și Dedeman, se listează astăzi la bursă. Povestea – de la repararea telefoanelor mobile la tehnologia 5G CITEȘTE ȘI Acțiunile Simtel Team, companie care montează centrale fotovoltaice pentru Altex și Dedeman, se listează astăzi la bursă. Povestea – de la repararea telefoanelor mobile la tehnologia 5G

Pe segmentul energetic, al cărui indice de profil BET-NG a alunecat cu 0,13% sub referință, titlurile Nuclearelectrica (SNN) au urcat cu 0,18%, până la prețul de 27,50 lei/acțiune, pe transferuri de 1,53 milioane lei. Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de titlurile Purcari Wineries (WINE) care s-au corectat cu 0,64%, până la prețul de 30,90 lei/acțiune, și de cele ale Fondului Proprietatea (FP) care au avansat cu 0,22%, până la prețul de 1,8640 lei/acțiune, pe contrasens față de indicele financiar BET-FI care s-a depreciat cu 0,46%, până la nivelul de 52.704,34 puncte.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
teraplast
fondul proprietatea
nuclearelectrica
purcari