Indicele BET pierde un procent. Primele 3 locuri în clasamentul tranzacțiilor – ocupate de acțiunile bancare

Indicele BET pierde un procent. Primele 3 locuri în clasamentul tranzacțiilor – ocupate de acțiunile bancare

Sursa foto: David Franklin | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 10 iun 2022

Bursa românească închide săptămâna cu o sesiune în nota unei lichidități slabe care a caracterizat perioada.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un puseu de vânzare la New York Stock Exchange a aruncat din nou indicele S&P500 în zona de 3.900 de puncte. La BVB, piața nu a încorporat întreaga mișcare, dar a avut o închidere „roșie”. Șocul s-a resimțit în primul rând pe acțiunile bancare, cu o transmisie directă pentru titlurile grupului austriac Erste (EBS) care,, pe o activitate de 4,89 milioane lei, s-au prăbușit cu 5,24%, replicând mișcarea de pe piața principală din Viena.

Titlurile lichide ale instituțiilor de credit de la cota BVB au înregistrat, de asemenea, deprecieri severe: -2,44%, până la prețul de 2,4000 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au adunat cele mai mari tranzacții ale zilei, de 8,85 milioane lei, și -3,47%, până la prețul de 13,90 lei/acțiune, pentru titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) ce au adunat schimburi de 3,92 milioane lei.

Sipex ajunge la cota bursei ca o companie cu o valoare de piață de 170 milioane lei. Angajamente pentru creștere sănătoasă. \ CITEȘTE ȘI Sipex ajunge la cota bursei ca o companie cu o valoare de piață de 170 milioane lei. Angajamente pentru creștere sănătoasă. "Meșterică și Profit"

Transferurile cu acțiuni bancare au reprezentat 54,77% din rulajul de 32,25 milioane lei (6,52 milioane euro) a pieței de acțiuni. Acestea au tras în jos întreaga bursă: -0.86% pentru indicele compozit BET-XT, -0,11%, pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 49.039,52 puncte și -1,01%pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.354,45 puncte se află în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, dar și a mediilor mobile de viteză în proporții Fibonacci, așa cum se vede pe graficul atașat.

Indicele BET pierde un procent. Primele 3 locuri în clasamentul tranzacțiilor – ocupate de acțiunile bancare

Indicele energetic BET-NG a fost pe contrasens față de piață, cu un avans de 0,16%. Din structura sa, titlurile producătorilor de gaze naturale au avut închideri divergente: -0,43%, până la prețul de 2,4000 lei/acțiune, pentru titlurile OMV Petrom (SNP), care au întrunit volume echivalente cu 3,24 milioane lei, și +0,72%, până la prețul de 48,70 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG). ce au depășit doar cu puțin reperul unor tranzacții de 1 milion de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
erste
romgaz