Indicele principal de la BVB pierde jumătate de procent. Tranzacții speciale cu 5% din acțiunile SIF Muntenia

Indicele principal de la BVB pierde jumătate de procent. Tranzacții speciale cu 5% din acțiunile SIF Muntenia

Sursa foto: Neeraj Charurvedi | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 feb 2022

Volumele slabe din piața reglementată au fost compensate de transferuri-mamut în piața deal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După un raliu consistent, tendința de vânzare s-a reluat la New York Stock Exchange. Aceasta s-a răsfrânt la Bursa de Valori București atât printr-un declin al cotațiilor, dar mai ales prin activitatea de tranzacționare pe cele mai vizibile acțiuni.

Interesul a fost într-atât de redus încât cu volume în echivalent 3,30 milioane lei, titlurile OMV Petrom (SNP) au fost cele mai lichide de pe segmentul regular. Cotația a suferit o corecție de 0,96%, până la prețul de 0,4625 lei/acțiune.

OMV Petrom și-a dublat valoarea tranzacțiilor de cumpărare încheiate cu traderul de gaze naturale de la Viena al grupului-mamă CITEȘTE ȘI OMV Petrom și-a dublat valoarea tranzacțiilor de cumpărare încheiate cu traderul de gaze naturale de la Viena al grupului-mamă

Mișcări similare am consemnat și pe alte acțiuni cu procentaj important în structura principalilor indici: -0,73%, până la prețul de 2,7150 lei/acțiune, pentru titlurile Băncii Transilvania (TLV), care au însumat schimburi de 2,46 milioane lei, -0,24%, până la prețul de 2,0850 lei/acțiune, pentru titlurile Fondul Proprietatea (FP), pe transferuri de 2,45 milioane lei, și -1,06%, până la prețul de 37,20 lei/acțiune, pentru titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au cumulat un rulaj de 1,15 milioane lei.

Sunt retrageri care au imprimat și direcția generală a pieței: -0,38% pentru indicele compozit BET-XT, -0,81% pentru indicele energetic BET-NG și -0,49% pentru indicele reprezentativ BET care a închis la nivelul de 13.373,88 puncte.

Indicele principal de la BVB pierde jumătate de procent. Tranzacții speciale cu 5% din acțiunile SIF Muntenia

Pe contrasens față de restul pieței, indicele financiar BET-FI a urcat cu 0,39%, până la la nivelul de 52.412,22 puncte. Din structura sa, acțiunile SIF Muntenia (SIF4) au fost vedeta sesiunii. În piața deal am consemnat tranzacții speciale cu 40,00 milioane de titluri, reprezentând 5,09% din capitalul social al emitentului. Efectuate la prețul de 1,5650 lei/acțiune, aceste schimburi s-au ridicat la 62,60 milioane lei. Interes pentru acest simbol a existat și în piața reglementată unde activitatea a fost de 3,08 milioane lei. Cotația a închis în staționare la același nivel care situează capitalizarea bursieră a societății la 1,23 miliarde lei (248,13 milioane euro). Un pachet de o dimensiune apropiată, respectiv 39,60 milioane acțiuni, a fost achiziționat la jumătatea lunii trecute de SIF Banat Crișana (SIF1).

Obligată să se împrumute masiv pentru plafonare și compensare, Electrica Furnizare se duce după energie în Ungaria CITEȘTE ȘI Obligată să se împrumute masiv pentru plafonare și compensare, Electrica Furnizare se duce după energie în Ungaria

Tot la capitolul mișcărilor pozitive, susținute de dividendul brut propus de 2,4165 lei/acțiune în contul câștigurilor aferente anilor 2019 și 2020 și de profitul net de 1,32 miliarde lei raportat pentru anul trecut, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au crescut cu 1,43%, până la prețul de 21,30 lei/acțiune, pe a 2-a activitate din piața reglementată, de 3,10 milioane lei.

2 acțiuni care în a 2-a parte a anului trecut au fost promovate în structura indicelui FTSE All Cap au avut deprecieri de amplitudini apropiate: -1,50%, până la prețul de 0,9850 lei/acțiune, pentru titlurile TeraPlast Bistrița (TRP), care au adunat volume echivalente cu 2,05 milioane lei, și -1,54%, până la prețul de 1,4040 lei/acțiune, pentru titlurile One United Properties (ONE), care au cumulat tranzacții de 1,28 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
one united