Indicii bursieri americani au reluat declinul. S&P a închis la un nou minim al ultimilor 2 ani

Indicii bursieri americani au reluat declinul. S&P a închis la un nou minim al ultimilor 2 ani

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 sep 2022
Indicii bursieri americani au revenit joi pe scădere, după o scurtă redresare în ședința precedentă.
Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

S&P 500 a scăzut cu 2,1%, cea mai puternică scădere zilnică din ultimele două săptămâni, o pierdere care înseamnă că indicele a scăzut în șapte din ultimele opt zile de tranzacționare și s-a prăbușit cu peste 6% în această perioadă. După un declin de 24% în acest an, S&P 500 se tranzacționează la niveluri care au fost văzute ultima dată în noiembrie 2020.

Indicele ROBOR a stagnat CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR a stagnat Dow Jones a pierdut 1,54% și s-a întors în teritoriul pieței bear, după o ezitare.

Nasdaq Composite a coborât cu 2,84%.
 
Acțiunile au fluctuat pe tot parcursul anului, urmărind schimbările previziunilor privind inflația, ratele dobânzilor și creșterea economică, însă ultimul val de vânzări a dus principalii indici din Statele Unite la noi minime ale anului.
 
Nervozitatea investitorilor a fost evidentă și pe alte piețe, iar acțiunile din Europa, obligațiunile guvernamentale și prețul petrolului au fost toate mai mici.
 
O furtună pe piețele din Marea Britanie din ultimele zile a contribuit la turbulențele de pe piețele globale, după ce guvernul britanic a anunțat săptămâna trecută un nou plan de reducere a impozitelor care a făcut ca piețele de obligațiuni să se prăbușească, investitorii fiind îngrijorați de o creștere a împrumuturilor. Titlurile de stat, considerate o investiție sigură, și-au prăbușit valoarea în urma acelui anunț, ceea ce a stârnit o îngrijorare generalizată cu privire la capacitatea sistemului financiar de a rezista șocului, notează New York Times.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua